Beteg kislányt és ügyfeleket is átvert a magyar tetováló

Egyre jobban gerjednek az indulatok a magyar tetoválók, és Demy King között. A tetoválók politikai hátszélre gyanakodnak.

Az egész tetováló közösség összefogott egy Demy King művésznevű tetováló ellen, akit mindössze fél év alatt már csalással, egy kislány átverésével, és a szakma rombolásával is vádoltak. Mindhárom vádnak külön története van, a végére nagyjából kirajzolódik egy marketinghez nagyon, máshoz viszont nem nagyon értő szélhálmos alakja.

Ki az a Demy King?

Demy King egy 65 000 követővel rendelkező, 30 év körüli tetováló, aki a feleségével együtt egy egész közösséget épített maga köré a Facebookon. Ennek ellenére Demy Kingről épp csak annyit lehet tudni, amennyit ott leírt magáról, összesen két mondatot.

Számos versenyen és expón való részvétel, minősített tetoválóvizsga az ország legidősebb és legelismertebb mesterétől.

demykingclk
Demy King
(fotó: Facebook)

Az oldalon egyébként szinte csak megosztós nyereményjátékok, illetve a manapság sokat használt élő videók találhatók, de ezekben a legtöbbször csak a tetoválásról van szó. Feltűnő, hogy az oldalon milyen szintű rajongás van Demy King és a felesége iránt. Az elmúlt hetekben például két verset is kaptak, mi pedig idézünk is az egyikből:

Norbi – Vers Demyéknek (részlet)

Demy a legjobb ember a világon,
Nincs ember, aki neki ellen álljon,
Akad rossz akarója egy pár,
De nem érnek egy szót se már,
Demy és Zita mindenkinek az álma,
Hisz az ember hátát telibe varrja!

Demy amúgy az oldal indulása óta mindössze 17 referencia munkát töltött fel, ami erősen szúrja a szakmabeliek szemét, a normális ügyfeleket pedig minimum elbizonytalanítja. Ráadásul az elmúlt hónapokban több panasz is érkezett róla, ezek szerint lopja a többi tetováló mintáit, és a sajátjaként tölti fel az oldalára.

Az egész nem is kapott túl nagy nyilvánosságot egészen addig, ameddig nem balhézott össze a Tetovált Állatmentők Egyesületével.

Tavaly július végén Demy a Facebookon megígérte a Tetovált Állatmentőknek, hogy minden hónapban lesz pár nap, amikor a munkájukból befolyó összeget az egyesületnek fogják utalni, a jó cél érdekében.

demy king igeret
A Tetovált Állatmentők a Facebookra is kiposztolták a dolgot.

A gond csak az, ahogy a beszélgetésből és a Tetovált Állatmentők elmondásából kiderül, az összeg sosem érkezett meg. A tetováló és környezete hónapokig csak ködösített, több megkeresés ellenére is csak halasztották a dolgot, aminek a végén nem történt semmi.

A Demy King Tattoo tett két ígéretet nekünk, amit nem tartottak be.

– erősítette meg Demyék mulasztását Perédi Gergely, a Tetovált Állatmentők Egyesülete. Ami viszont még jobban súlyosbította az egészet, hogy egy

Nárcisz nevű 10 éves, gyógyíthatatlan betegséggel küzdő kislánynak is segítséget ígértek.

Nárcisz születése óta izomsorvadásban szenved, és napról napra romlik az állapota. A kislány és szülei egyik kívánsága az volt, hogy valaki fesse ki a szobáját, és fessen neki szép, hercegnős mintákat a falra. Ahogy az a Messengeres üzenetekből is kiderül, Demy készséggel el is vállalta a feladatot, de végül ez sem teljesült. A házaspár végül megint csak ígérgetett, pedig állítólag a saját Facebook csoportjukban is szerveztek már gyűjtést rászorulóknak. Perédi azt is elmondta, hogy az ígéret után rendszeresen próbálták őket lejáratni, részben ezért is posztolták ki az Állatmentők oldalára a privát beszélgetésüket.

Az már csak hab a tortán, hogy egyesületünk nevével visszaéltek és azóta is folyamatosan próbálják lejáratni.

Később a Demy King Tattoo nevében egyik ismerősük egy videóban reagált az ügyre, amiben azzal érveltek az igazuk mellett, hogy a Tetovált Állatmentők Egyesülete egyáltalán nem állt a profin a dologhoz. Erre érkeztek válaszul a fentihez hasonló Messenger-képernyőképek, amikkel az állatmentők bebizonyították az igazukat. Az üzenetváltások egyébként október végén értek véget, Demy Kingék tehát 3 hónapon át hülyítettek mindenkit.

demyking-facebook
Demy King erre csak azt válaszolta, hogy egyeztessenek az ügyben. Azóta sem történt semmilyen előrelépés. Forrás: Facebook/Tetovált Állatmentők Egyesülete/

Az elégedetlen ügyfél csak kussoljon

A Tetovált Állatmentők balhéja után természetesen nagyobb hangot kaptak Demy King elégedetlen ügyfelei is. Annyi ember volt felháborodva a férfi igénytelen munkáin, hogy január közepén megalakult egy nagyon frappáns nevű Demi Fyng nevű Facebook oldal, ahol az elégedetlen emberek hangot adhattak a panaszaiknak. Korábban egyébként már létezett egy hasonló oldal, de azt a Facebook a személyiségi jogok megsértése miatt törölte. Na, de itt van rögtön Mercédesz esete, aki ezen az oldalon osztotta meg az emberekkel, milyen művet kapott az alkarjára.

demy-tetovalas
fotó: Facebook

A bal oldalt látható az a B-betű, amit állítólag ő tetovált Mercédesz alkarjára, a jobb oldalon pedig már a javítás látható. A lány el is mondta a tetkó történetét, amitől végül sikeresen megszabadult:

Ez a minta is úgy került rám, hogy ha jó, varratok nagyobbat. Utólag visszatekintve örülök, hogy nem így tettem, és hála istennek ezt a förmedvényt is sikerült eltüntetni.

De ha egy példa nem lenne elég, itt van egy névtelen eset, ezt a mintát javító tetováló osztotta meg.

demifyng
Forrás: Demi Fyng Facebook oldal

A névtelen tetováló szerint a minta javítása után Demy Kingék veréssel és perrel fenyegették. A rengeteg eset közül talán még azt érdemes kiemelni, amikor Demy egy pár soros verset rontott el. A pontatlanságon kívül sikerült az egyik sor végét kétszer leírni. A mintát természetesen befedetik.

tetkó
Forrás: Demi Fyng Facebook oldal

Az oldalt egyébként pár napja már a Magyar Tetoválók Szövetsége is megosztotta a Facebookján, beszállva ezzel a Demy King Tattoo elleni harcba. A megosztáshoz mindössze ennyit fűztek hozzá:

“Kétes hírnevét a vendégei megtévesztésével és hazugságokkal szerezte, de a sok-sok önfényező üres duma és a kritikán aluli minőség kezdi megtenni a hatását, és végre kezdik az emberek helyén kezelni ezt a furcsa jelenséget.”

A Magyar Tetoválók Szövetsége a posztban egyébként az ország legkártékonyabb tetoválójaként hivatkozik Demy Kingre.

demykingtetko1
Egy Demy King munka. Forrás: Demy King Facebook

Forró a talaj

Megkérdeztük a dologról a Tetoválók Szakmai és Érdekvédelmi Egyesületének elnökét, egyben a Dark Art Tattoo szalon tulajdonosát, Sárközi Zsoltot. Sárközi már több évtizede van a szakmában, de állítása szerint nagyon bosszantja ez az egész ügy. Elmondta, az egész Demy King Tattoo-ról tudni kell, hogy megvásárolt követőkkel indult, és közel sincs akkora tábora, mint amekkora látszik. Ez még nem is olyan meglepő ugye, mivel sok vállalkozás indul így, de itt nem áll meg a dolog:

Rengeteg tetováló értesített minket, hogy Demy használja a mintáikat, név és forrás nélkül, a sajátjaként eladva. Itt kezdődött az egész ismeretségem vele.

Azt is megtudtuk, hogy hiába a rengeteg elégedetlen ügyfél, a mintalopások, hivatalos úton nem tudnak fellépni ellene. Sárközi szerint sokat segítene, ha legalább a higiéinai feltételeket számon tudnák kérni a Demy King Tattoo-n, de jelenleg erre sincs lehetőségük. Egyelőre maximum hátráltatni tudják.

Ha bármikor megnevezi az ember Demyéket, azonnal jönnek, fenyegetnek, ráadásul elég erős hátszelük van. Az egyik rokonuk például nagy ember a magyar politikában, szóval csak éldegélnek, és rombolják a szakmát.

Természetesen megkerestük Demy Kinget is, hogy reagáljon az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre, mivel többek között kiváncsiak voltunk arra, mi az ő álláspontja a mintalopásokról, miért van ilyen kevés referencia az oldalán, illetve élt-e felé bármilyen hivatalos panasszal valamelyik ügyfele. Választ egyik kérdésre sem kaptunk, Demy King egy pársoros levélben reagált, amiben a bírósággal fenyegetőzött, ha a cikk rossz színben fogja feltüntetni.

Azt gondolom, hogy a szóban forgó ügy jelenlegi állapotában már túl nőtte mind a Facebook, mind pedig az internetes sajtó, és a törvényesség határait is.

– mondta válaszában Demy King.

Öt éve még papírra sem rajzolt: válogatás Demy King elrontott tetoválásaiból


Ha önnek is van Demy Kinggel kapcsolatos története, vagy fotót küldene, akkor a következő elérhetőségeink egyikén elér minket: kozpont@reset.hu tetoválás témával, vagy Facebook-oldalunkon üzenetben!

Update: Demy King állításával szemben a tízéves Nárcisz nem haldoklik.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!