Minden negyedik ember el van hízva Magyaroszágon!

Nem annyira zsír a hír :(

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a világ lakosságának kétharmada él olyan országban, ahol az elhízás több áldozatot szed, mint az alultápláltság – írja az átlátszó. Ami  viszont talán még ennél a ténynél is súlyosabb, hogy a szervezet mérései szerint

öt évente megduplázódik az elhízott emberek száma.*

*­ A dolog azért érdekes, mert a végtelenségig csak akkor tud duplázódni az elhízottak száma, ha közben a Föld lakossága legalább hasonló ütemben nő. Máskülönben már nem kell sok, és több elhízott lesz, mint ember.

Egy egészségügyi folyóiratban még ennél is részletesebb kutatás jelent meg, így megtudhattuk, hogy az elmúlt négy évtizedben rohamosan, bár területileg nem egyenletesen nőtt az elhízott emberek száma. Érdekesség, hogy az elhízás még olyan országokat is érint, ahol amúgy az alultápláltság, sőt, az éhezés a legsúlyosabb probléma, mint például Angolában, vagy Szomáliában.

A legkevesebbet az észak-koreai lakosság össztömege változott, itt az elhízottak száma alig 1 százalékkal, 2,8 százalékra nőtt negyven év alatt.

Ha az összes országot egyben kezeljük, akkor 1975-ben 105 millió elhízott ember élt a Földön, és bár azóta az emberiség létszáma megduplázódott, az elhízottak száma a hatszorosára, 641 millió főre nőtt.

Magyarországon az 1975-ös 13 százalékhoz képest mára a lakosság legalább 22 százalékát érinti az elhízás, mint probléma.

Így híztunk el az elmúlt négy évtizedben

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!