Találtunk valamit, amiben a magyar rendőrség világbajnok!

Aprítanak, bekészítik a házba, de még olyan is van, aki be is fűt. Nem beszélve a szolgálati teáról. hiába ez a rohadt hideg, ha a rendőr megjelenik, senki sem marad mosoly nélkül!

tuzifabaja
(fotók: police.hu)

Itt éppen a Bajai Rendőrkapitányság körzeti megbízott rendőrei, a Bajai Polgárőrség tagjai és a Bajai Városőrség munkatársai hasogatják a tüzelőnek valót egy egyedül élő, idős asszony tanyájának udvarán, január 6-án. Miután aprítottak, be is készítették a házba a tüzelőnek valót.

Az egyenruhások Veszprém megye falvaiban sem hanyagolják el az időseket. A járőröknél mindig van meleg tea és takaró, de természetesen errefelé sem maradhat el a tűzifa behordása, ha éppen erre van szükség. De a fenti fotón például egy kellemes beszélgetést örökítettek meg, mert ez sem akadály. Ahogy írják,

odafigyelve segítenek!

A rétsági járőrök január 8-án Alsópetényben egy 54 éves egyedül élő férfihoz látogattak el, aki örömmel fogadta a rendőrök látogatását. A férfi elmondta, hogy elegendő tüzelője van, ellátása megoldott, de jó érzés tudni, hogy a szomszédai és a rendőrök is figyelnek rá.

A menetrend ennél az acélostanyai idős asszonynál sem térhet el az előre eltervezettől: tűzifa felhasogatás, aztán behordás.

A tűzifa már felhasogatva egy hejőbábai asszonynál, mindenki boldog:

És a közös szolgálati teázás sem maradhatott el:

Észrevették, hogy vágatlanul áll a tűzifa:

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Izsáki Rendőrőrs járőrei január 7-én a délelőtt azt tapasztalták, hogy az egyik tanya kéményéből nem jön füst és az udvaron vágatlanul áll a tűzifa. Az egyedül élő 94 éves asszony elmondta, hogy a nagy rönköket nem tudta felvágni, így nem tudott begyújtani. A rendőrök felajánlották a segítségüket, a szolgálati autóban lévő takaróval betakarták, hogy felmelegedjen. Majd felhasogatták a fát és bekészítették a kihűlt ingatlanba, hogy az idős asszony a hideg napokon tudjon fűteni.

A helyi körzeti megbízott segítségét kérte a napokban egy mozgásában korlátozott 54 éves magyarnándori nő, akinek nem volt tüzelője és egyedül él egy fűtetlen házban. A körzeti megbízott felvette a kapcsolatot a település polgármesteri hivatalával, akik tűzifát vittek a nőnek. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei 2017. január 10-én a kora délután megint felkeresték az a nőt, aki elmondta, hogy azóta tud fűteni a lakásában, de betegsége miatt csak nehezen tudja behordani a tüzelőanyagot. Sebaj, erre vannak a rendőrök, akik felhasogatták és behordták az egy napra is elég tűzifát. És úgy látjuk, egyikük még be is fűtött!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!