Star Wars-múzeum nyílik Los Angelesben

Hosszú idő után végre találtak helyet a múzeumnak, amiben végül nem csak Star Warsos dolgok lesznek.

San Fransisco város vezetése már hónapok óta próbálta magához csalogatni George Lucas Star Wars múzeumát, most mégis Los Angelesben fogják felépíteni. A dologban az a legviccesebb, hogy Lucas múzeuma Star Wars múzeum néven terjed, viszont a rendező sokkal többet szeretne ebből az egészből. Annál is inkább, mivel a

hivatalos név a Lucas Museum of Narrative Art lesz.

It’s official: George Lucas will build his $1-billion museum in Los Angeles. See past coverage at Urbanize.LA. #losangeles #LucasMuseum #madarchitects #expositionpark #southla #dtla #RealEstate #Development #construction #architecture #urbanizela

See this Instagram photo by @urbanize.la * 383 likes

Lucas éppen ezért tervezi, hogy a Star Wars filmes relikviák mellett sok más dolgot is bemutasson a múzeumban, és különböző kiállításokat tartson. A jelenlegi helyzet szerint Lucas egy 40 000 darabos gyűjteményből fogja kiválogatni azokat a tárgyakat, amiket a múzeumban szeretne mutogatni.

Az épületet egyébként a Los Angeles Memorial Coliseum mellett tervezik felépíteni, és 265 000 négyzetméteres lesz.

Forrás: Mashable

Oszd meg a cikket

Tippeljen, mikor készült ez a kép!

A helyszínt megadjuk: Debrecen.

A 444 szúrta ki, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum a Kisvakond (miszerint: Krtek) szereplőit választotta a szakképzés reklámarcának az idei virágkarneválon. Mint írják, a rajzfilmet a csehszlovák állami tévé 1954-ben eleve azért rendelte meg, hogy a textilipart népszerűsítse, de akkor Zdeněk Miler propagandafilm helyett inkább egy szerethető rajzfilmet tervezett. Idén Debrecenben utolérte a Kisvakondot a feladat.

(Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

Oszd meg a cikket

Időjóslás tűzíjátékra

Az biztos, hogy szombaton még kánikulára kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak a veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Szombaton a Dunántúl északnyugati felén már 25 Celsius-fok alatt, másutt még 25, 27 fok körüli átlaghőmérséklet valószínű.

A meteorológiai szolgálat szerint szombaton északnyugat felől markáns hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amelynek hatására a délutáni órákban nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az ország északnyugati és délkeleti részei között. Északnyugaton már csak 30 fok alatti csúcshőmérsékletekre lehet számítani, míg keleten továbbra is marad a meleg, viszonylag száraz idő: nagyrészt 31-36 fok között alakulnak a maximumok. Késő estére többnyire 21-26, északnyugaton 16-20 fokig hűl le a levegő.

Oszd meg a cikket

Holttest a Velencei tóban, holttest a Dunában, holttest a Kettős-Körösben

Szombat a magyar vizeken.

  • Holttestet találtak a Velencei tóban szombaton Agárdnál – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-vel. Kiss Z. Edward elmondta, a hatvan év feletti férfi holttestét reggel az agárdi kempingnél sodorta a partra a víz. A haláleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja – tette hozzá. Utóbbi azt jelenti, nem történt bűncselekmény.
  • Belefulladt a Dunába egy fiatal férfi Szigetbecsénél szombaton – tájékoztatta Csámpai Attila, a Pest Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A szigetszentmiklósi, a ráckevei, később a fővárosi tűzoltók búvárszolgálata is kereste a délelőtt a vízben eltűnt férfit. A búvárok később megtalálták, a partra vitték, de a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani – mondta a szóvivő.
  • Nem sokkal 15 óra előtt holtan találták meg a Békés megyei Dobozon, a szanazugi üdülősoron, a Kettős-Körösben szombat délben elmerült férfit – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t. Vargáné Szombati Andrea elmondta: a férfit a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Körös Mentőcsoport búvárai keresték. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit – tette hozzá.

Címlapképünkön egy múlt hétvégi eset: A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és vízirendőrök keresnek egy Balatonban elmerült 18 éves fiút a balatonmáriafürdői strandon 2017. augusztus 5-én. A fiú a parttól mintegy 400 méterre ugrott a vízbe egy vízibicikliről, amelyen rajta voltak családtagjai is. A vízibicikli utasai közül senki, a fiatal fiú sem tudott úszni, így amikor elmerült, senki sem tudott a segítségére sietni. A fiú belefulladt a vízbe, a holttestét megtalálták. (MTI Fotó: Varga György)

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!