Végre normális előzetest kapott a Verdák 3

A sok kis ízelítő után talán ebből már sejthető, mi vár Villám McQueenre idén nyáron.

A 2006-ban bemutatott Verdák, majd az azt öt évvel követő folytatás korántsem tartozott a Pixar legjobban tejelő alkotásai közé, olyannyira nem, hogy a kémfilmes elemekkel ötvözött második része valóságos szentségtörésnek számított az eredeti által rajongóvá lett nézők szemében.

Ennek ellenére a Villám Mcqueen fémjelezte világ tíz éve megdönthetetlen franchise-zá nőtte ki magát (rendben, főleg a kissrácok körében), sikerével pedig csak a Jégvarázs tudta, és tudja felvenni a kesztyűt.

A sok millió eladott termék ellenére nem hittük, hogy a Pixar bevállalja a Verdák harmadik részét is, de azt a bizonyos bőrt ismét lehúzták, így a NASCAR-inspirálta versenyautók nyáron ismét egymásnak feszülnek majd. Persze a stúdió tudta, hogy nagyot kell dobbantania a második rész elbaltázása után: ősszel jól rá is ijesztettek mindenkire, amikor a félholtra vert tört főszereplővel harangozták be a folytatást.

Nemrég kijött egy szereplőket bemutató teaser is, most viszont végre itt egy tisztességes, másfél perces előzetes arról, hogy nagyjából mi is fog történni a harmadik részben.

Ennek alapján visszatérünk az első rész benzingőzös világába, ahol újfent menőbbnél menőbb járgányok méretnek meg egymással.

Persze a sztori lényegéből keveset tudunk meg azon kívül, hogy lesz egy ultramodern gépet terelgető főellenség,

aki arra készül majd, hogy letaszítsa Villám McQueent az animált versenyvilág trónjáról.

Cars 3 Trailer Official 2017 World Premiere HD

Cars 3 Trailer Official 2017 World Premiere HD

Oszd meg a cikket

Szigorítják a biztonsági intézkedéseket a Manchester United-Ajax Európa-liga-döntőn

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) információi szerint a szerdai, stockholmi Európa Liga-döntőt nem fenyegeti terrortámadás veszélye, ugyanakkor a szurkolóknak korán kell megérkezniük a stadionhoz az alapos átvizsgálások miatt.

Az UEFA a honlapján kedd délelőtt a hétfő éjszakai manchesteri terrortámadásra reagálva adott ki közleményt, melyben az áll, hogy a szövetséget sokkolta a – jelenlegi adatok szerint – 22 halálos áldozatot követelő merénylet, egyúttal együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak, illetve a sérülteknek.

A döntő egyik résztvevője éppen a Manchester United lesz, amely az Ajax Amsterdammal játszik.

“Jelenleg nincsen olyan hírszerzési információ, amely azt sugallná hogy az Európa-liga-döntő és az ahhoz kapcsolódó bármely esemény támadásnak lenne célpontja”

– olvasható a közleményben.

friendsarena-stockholm
A döntőt a stockholmi Friends Arenában rendezik (Fotó: Wikipédia)

Az UEFA hozzátette, hogy a svéd hatóságokkal hosszú ideje együttműködik az EL-döntő rendezésében, az áprilisi stockholmi merényletet követően pedig az eredeti biztonsági intézkedések mellé további szigorításokat vezettek be. A szövetség végezetül a szurkolók figyelmét hívta fel arra, hogy a beengedésnél csúszások várhatóak a fokozott ellenőrzések miatt, ezért kérik a nézőket, hogy a lehető legkorábban érkeznek meg a stadionhoz.

(via MTI)

Oszd meg a cikket

Családi tragédia miatt kilép a Justice League rendezője

Zack Snyder lánya márciusban öngyilkos lett, a rendező nem tudja folytatni a munkálatokat.

Váratlan krízis alakult ki az Igazság ligája forgatásán: Zack Snyder rendező lánya halála miatt otthagyta a projektet, helyét Joss Whedon, a Bosszúállók-filmek készítője veszi át.

A húszéves Autumn még márciusban lett öngyilkos, halála viszont nem volt sajtónyilvános. Snyder ezután úgy döntött, a munkába temetkezik, és befejezi az Igazság ligáját. Most kiderült, erre sajnos egyszerűen képtelen, a tegnapi napon felállt, és lemondott rendezői pozíciójáról. Snydernek Angliába kellett volna utazni az újraforgatások miatt, most viszont úgy látta, hogy családjának nagyobb szüksége van rá.

zack_snyder
Zack Snyder megpróbált a munkába temetkezni, de képtelen volt rá. (Fotó: Facebook)

A Warner Bros. felajánlotta neki, hogy eltolják a bemutató dátumát, de a rendező nem akarta, hogy a gyász megbélyegezze a film sorsát, úgyhogy inkább Whedonra bízta azt. A Bosszúállók apukáját maga Snyder választotta ki a feladatra, a Warner viszont hangsúlyozta, hogy a produkció ettől még nem kap új irányvonalat: Whedonnak elődje rendezési stílusához kell igazodnia, és a film ettől még Zack Snyderé marad, ennek szellemében kell befejezni.

Az Igazság ligája ennek fényében továbbra is a tervezett november 7-i dátumban kerül a mozikba.

Oszd meg a cikket

Szétesnek a riói olimpián kiosztott érmek

8 hónappal a játékok után már nem csak a brazil helyszínek pusztulnak.

A 2016-os riói olimpia végeztével a brazil állam és a szervezők jókora adósságot halmoztak fel és azóta több, direkt a játékokra felhúzott létesítmény is elindult a pusztulás útján. Ezen meglepődni sem tudunk, hiszen az elmúlt 120 évben számítások szerint mindössze három városnak érte meg megrendezni a világ legnagyobb sporteseményét, és nyilván nem a korrupciótól fulladozó brazil Rio de Janeiro lett a negyedik. A napokban a játékok szervezői szomorúan közölték, hogy

a kiosztott érmek 6-7 százaléka egyszerűen szétesett.

Rióban összesen 2021 érmet nyertek a sportolók, és az egyenként 500 grammos medálok gyártása során nem használtak higanyt, az ezüst- és bronzérmeket pedig harminc százalékban újrahasznosított anyagokból készítették, ahogy az érmek szalagjait is, amik egykor pet palackok voltak.

Mario Andrada, a játékok szóvivője azt mondja, hogy tudnak az éremproblémákról és a NOB-bal közösen már dolgoznak azon, hogy a darabjaira hulló érmeket minél előbb lecseréljék. Összesen körülbelül 160 sportoló érintett az ügyben, és állítólag a legtöbb probléma az ezüstérmekkel adódott. Néhányról a festék pattogott le csúnyán, de olyan esetről is tudnak, amikor az érem teljes külső burkolata megsemmisült.

Zsolobova, Valerija Koblova
Ez egy ezüstérem. Az orosz Valerija Koblova Zsolobova nyerte Rióban a női birkózók 58 kilogrammos súlycsoportjában (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

(via AFP)

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!