Tovább szedi áldozatait a hideg, most egy másfél méteres kígyó fagyott meg Budapesten

Gazdája megunhatta a karácsonyi ajándékát, ezért kirakta egy játszótérre.

Másfél méteres boát talált egy járókelő Budapesten, egy XX. kerületi játszótéren. A kígyó már nem élt, megfagyott, hiszen trópusi állatról van szó. A vörösfarkú boa védett állat, a tulajdonosa így bűncselekményt követett el, hogy kitette az utcára – írja a Bors.

A kígyó valószínűleg élve került az utcára, de egy ilyen trópusi állat nem bírja a hideget. Sokan kapnak karácsonyra egzotikus állatot, ezért könnyen lehet, hogy valaki megunta és egyszerűen kidobta – mondta a lapnak Both Zoltán vadállatbefogó.

1,5 méteres boát találtak egy XX. kerületi játszótéren

Megunt karácsonyi ajándék lehetett az a vörösfarkú boa, amelyet egy XX. kerületi játszótéren talált meg egy járókelő. Megunt karácsonyi ajándék lehetett az a vörösfarkú boa, amelyet egy XX. kerületi játszótéren talált meg egy járókelő. A kígyó körülbelül 1,5 méter hosszú és mindössze egyéves lehetett, pedig ezek az állatok 20-30 évig is elélnek, ha megfelelő körülmények között tartják őket.

Ez a fajta boa már nincs fent a veszélyes állatok listáján, bárki tarthatja otthon, csak egy igazolás kell hozzá, hogy tenyésztett kígyóról van szó. Méregfoga nincs, de mivel a 2-2,5 méteres hosszúságot is elérheti, akár egy gyereket is meg tud fojtani.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!