Tíz éve mutatták be az iPhone-t, micsoda világ volt akkor!

Emlékeznek még a sötét és szomorú középkorra, 2007-re? Segítünk!

Ma tíz éve mutatta be az Apple az okostelefonok piacát újraformáló iPhone-t. Az első igazán okos okostelefon nemcsak a technológiát, de az egész világot újraformálta: segítünk egy picit feleleveníteni, micsoda világ volt ekkor, 2007-ben. Amerikában Beyoncétól az Irreplaceable, az Egyesült Királyságban pedig Leona Lewis A Moment Like This című száma vezette az eladási listákat ezen a csodás napon.

Jobs, Steve
Ez a kép tíz éve, a bejelentés napján készült. Steve Jobs sajnos nem ünnepelheti a nagy évfordulót. (Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo)

Mi viszont most Magyarországgal foglalkozunk majd elsősorban, úgyhogy íme az a tíz dolog, ami tíz évvel ezelőtt teljesen máshogy működött a világban és országunkban, mint ma.

A telefon csak telefonálásra volt jó

A kinyithatós telefonok korában még nem volt összenőve a kezünkkel a készülék, ha pedig ne adj isten érintős volt, akkor valószínűleg használni sem tudtuk. Hogy jobb volt-e így, azt mindenki döntse el maga.

Magyarországon alig volt stadion

2007-ben még csupán egyetlen újépítésű stadion volt az országban, az Újpestnek otthont adó Szusza Ferenc Stadion. Ma már talán picit a másik oldalra estünk, de van aki szerint soha nem lehet elég a stadionból.

Megvertük a világbajnokokat

2007 augusztusában még a labdarúgó Eb közelében sem voltunk, ezért óriási dolognak számított, hogy 3-1-re megvertük az aktuális világbajnokot, Olaszországot egy barátságos meccsen. Akkoriban mondjuk nem bontottuk le emiatt az egész fővárost.

Megfizethetetlen volt a lapostévé

A dél-koreai elnök lemondási szándéka
Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Ma már tényleg egy marék gombot is becserélhetünk egy jófajta márkátlan HD TV-re, de 2007-ben a lapostévé még csak a gazdagok szórakozása volt. Egy HD Ready modellt még megúszhattunk hétszázezer forint körül, de ha Full HD-t akartunk, egymilliót is ki kellett érte csengetni.

Magyarország miniszterelnöke nem a focit, hanem a táncot szerette

Gyurcsány táncol

Gyurcsány táncol :D

Gyurcsány Ferenc táncos videóját nem feledjük soha, nincs is miről beszélni.

Zavargás és verekedés nélkül nem volt nemzeti ünnep

Az őszödi beszédet követő emelkedett hangulat még az elkövetkező pár nemzeti ünnepre is kihatott, gyakorlatilag nem lehetett úgy elmenni megemlékezni, hogy egy jó verekedésre ne álljunk készen.

Hódított a MyVIP és IWIW

A Facebook még a kanyarban sem volt Magyarországon 2007-ben, így a Messenger helyett az MSN volt az általános kommunikációs platform, az ismerkedés pedig a MyVipen és az Iwiwen zajlott, bármilyen vicces is ez ma már.

SMS-ben fizettek a filmekért

Az internetes kalózkodásban már tíz éve is az élvonalban voltunk, de akkoriban még nem mindenki használt torrentet, ezért az SMS-kódos warezoldalak uraltak mindent, ahonnan egymillió darabba tömörítve tölthettük le a legújabb játékokat, filmeket és sorozatokat. Három nap alatt.

A szilikonpántos melltartó jó ötletnek tűnt

Kizárólag globális agymosásra tudunk gondolni.

A szuperhősfilmek egyet jelentettek a tragédiával

Most, hogy egy évre már 2-3 Marvel-film és ugyanennyi DC-film jut, már megszoktuk, hogy az éves mozikínálat jelentős részét ez teszi ki. 2007-ben viszont a Vasemberről és Robert Downey Jr.-ról is alig hallott valaki, a szuperhősfilmek pedig néhány kivétellel (X-Men, Pókember) egyet jelentettek a rémálommal.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!