Indulatok Kispesten: felgyújtották a Fradihoz távozó játékosuk mezét

Rég fogadtak magyar átigazolást ekkora felháborodással szurkolók.

Ugyan a két klub még nem jelentette be, a Nemzeti Sport már kész tényként kezeli, hogy az egyszeres válogatott Botka Endre a Bp. Honvédtól a Ferencvároshoz igazolt.

Botka a Kispest saját nevelésű játékosa, 22 éves koráig – egy féléves kecskeméti kitérőt leszámítva – összesen tizenhat évet töltött a klubnál, nem véletlen, hogy a szurkolók egyik első számú kedvence.

botka endre
Botka a kispesti szurkolók saját gyártású pólójában

A felháborodást tetézi, hogy a bajnokságban holtversenyben az élen álló Honvéd jelenleg négy ponttal vezet a Ferencváros előtt, valamint egy hónap múlva a Magyar Kupában is egymás ellen játszanak, vagyis közvetlen vetélytárshoz sikerült igazolnia.

Mi sem jelzi jobban a kivert biztosítékot, mint egy szilveszterről megmaradt görögtűz és két Botka-mez összekombinálása az alábbi videón:

“Áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek” – KISPEST-HONVÉD FUTBALL CLUB | Facebook

“Áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek”

Mivel még az átigazolás tényét sem jelentették be, így az játékos áráról sincs szó, bár ahogy az szokás a magyar futballban, valószínűleg sohasem fogjuk megtudni. Az iparági pletykák egyébként 500.000 euróról szólnak, vagyis nagyjából 150 millió forintról. Ez pedig nem kis összeg, különösen ha azt vesszük, hogy egy Bp. Honvéd méretű, a közvetlen állami forintoktól viszonylag messze helyezkedő klub költségvetésének ez akár felét-harmadát is jelentheti.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!