Az Apple csak az iPhone alkalmazásboltjának bevételéből kipengethetné a teljes magyar államadósságot

Dől a lé.

Húsz, azaz 20 milliárd dollárt osztott vissza az Apple az App Store alkalmazásboltjába fejlesztőknek tavaly, ami 40%-os növekedés 2015-höz képest.

Az alkalmazásboltban kétféle módon lehet pénz költeni:

  • az alkalmazások megvásárlásával, vagy
  • az alkalmazásokon belli fizetésekkel, az úgynevezett mikrotranzakciókkal.

Az Apple természetesen, mint a bolt üzemeltetője lehúz egy tetemes százaléknyi sápot a boltból, majd a maradékot átutalja az alkalmazások fejlesztőinek, tehát elképzelhetjük, hogy mennyi maradt a kasszában, ha csak a visszaosztás 20 milliárd dollár.

2016 slágertermékei egyébként a Pokemon Go és a decemberben megjelent Super Mario Run voltak.

(via technokrata)

Oszd meg a cikket

Szigorítják a biztonsági intézkedéseket a Manchester United-Ajax Európa-liga-döntőn

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) információi szerint a szerdai, stockholmi Európa Liga-döntőt nem fenyegeti terrortámadás veszélye, ugyanakkor a szurkolóknak korán kell megérkezniük a stadionhoz az alapos átvizsgálások miatt.

Az UEFA a honlapján kedd délelőtt a hétfő éjszakai manchesteri terrortámadásra reagálva adott ki közleményt, melyben az áll, hogy a szövetséget sokkolta a – jelenlegi adatok szerint – 22 halálos áldozatot követelő merénylet, egyúttal együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak, illetve a sérülteknek.

A döntő egyik résztvevője éppen a Manchester United lesz, amely az Ajax Amsterdammal játszik.

“Jelenleg nincsen olyan hírszerzési információ, amely azt sugallná hogy az Európa-liga-döntő és az ahhoz kapcsolódó bármely esemény támadásnak lenne célpontja”

– olvasható a közleményben.

friendsarena-stockholm
A döntőt a stockholmi Friends Arenában rendezik (Fotó: Wikipédia)

Az UEFA hozzátette, hogy a svéd hatóságokkal hosszú ideje együttműködik az EL-döntő rendezésében, az áprilisi stockholmi merényletet követően pedig az eredeti biztonsági intézkedések mellé további szigorításokat vezettek be. A szövetség végezetül a szurkolók figyelmét hívta fel arra, hogy a beengedésnél csúszások várhatóak a fokozott ellenőrzések miatt, ezért kérik a nézőket, hogy a lehető legkorábban érkeznek meg a stadionhoz.

(via MTI)

Oszd meg a cikket

Családi tragédia miatt kilép a Justice League rendezője

Zack Snyder lánya márciusban öngyilkos lett, a rendező nem tudja folytatni a munkálatokat.

Váratlan krízis alakult ki az Igazság ligája forgatásán: Zack Snyder rendező lánya halála miatt otthagyta a projektet, helyét Joss Whedon, a Bosszúállók-filmek készítője veszi át.

A húszéves Autumn még márciusban lett öngyilkos, halála viszont nem volt sajtónyilvános. Snyder ezután úgy döntött, a munkába temetkezik, és befejezi az Igazság ligáját. Most kiderült, erre sajnos egyszerűen képtelen, a tegnapi napon felállt, és lemondott rendezői pozíciójáról. Snydernek Angliába kellett volna utazni az újraforgatások miatt, most viszont úgy látta, hogy családjának nagyobb szüksége van rá.

zack_snyder
Zack Snyder megpróbált a munkába temetkezni, de képtelen volt rá. (Fotó: Facebook)

A Warner Bros. felajánlotta neki, hogy eltolják a bemutató dátumát, de a rendező nem akarta, hogy a gyász megbélyegezze a film sorsát, úgyhogy inkább Whedonra bízta azt. A Bosszúállók apukáját maga Snyder választotta ki a feladatra, a Warner viszont hangsúlyozta, hogy a produkció ettől még nem kap új irányvonalat: Whedonnak elődje rendezési stílusához kell igazodnia, és a film ettől még Zack Snyderé marad, ennek szellemében kell befejezni.

Az Igazság ligája ennek fényében továbbra is a tervezett november 7-i dátumban kerül a mozikba.

Oszd meg a cikket

Szétesnek a riói olimpián kiosztott érmek

8 hónappal a játékok után már nem csak a brazil helyszínek pusztulnak.

A 2016-os riói olimpia végeztével a brazil állam és a szervezők jókora adósságot halmoztak fel és azóta több, direkt a játékokra felhúzott létesítmény is elindult a pusztulás útján. Ezen meglepődni sem tudunk, hiszen az elmúlt 120 évben számítások szerint mindössze három városnak érte meg megrendezni a világ legnagyobb sporteseményét, és nyilván nem a korrupciótól fulladozó brazil Rio de Janeiro lett a negyedik. A napokban a játékok szervezői szomorúan közölték, hogy

a kiosztott érmek 6-7 százaléka egyszerűen szétesett.

Rióban összesen 2021 érmet nyertek a sportolók, és az egyenként 500 grammos medálok gyártása során nem használtak higanyt, az ezüst- és bronzérmeket pedig harminc százalékban újrahasznosított anyagokból készítették, ahogy az érmek szalagjait is, amik egykor pet palackok voltak.

Mario Andrada, a játékok szóvivője azt mondja, hogy tudnak az éremproblémákról és a NOB-bal közösen már dolgoznak azon, hogy a darabjaira hulló érmeket minél előbb lecseréljék. Összesen körülbelül 160 sportoló érintett az ügyben, és állítólag a legtöbb probléma az ezüstérmekkel adódott. Néhányról a festék pattogott le csúnyán, de olyan esetről is tudnak, amikor az érem teljes külső burkolata megsemmisült.

Zsolobova, Valerija Koblova
Ez egy ezüstérem. Az orosz Valerija Koblova Zsolobova nyerte Rióban a női birkózók 58 kilogrammos súlycsoportjában (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

(via AFP)

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!