Ilyen is lehetett volna az iPhone, de akkor biztosan elhajítjuk

Ezen kívül valószínűleg az egész világ utálta volna a telefont.

Persze a hithű androidosok mostanra már háromszor el is mondták, hogy ők így is elhajítanák, de most nem ez a lényeg. Sok pletykát lehetett hallani arról, hogy milyen kudarcai voltak az Apple-nek az okostelefonnal, mielőtt megalkották azt az iPhone-t, amit mi ismerünk.

iPhone Click Wheel Software

Instead of the modern touch-driven interface we now call iOS, it featured an operating system dubbed “Acorn OS” (this was an internal code name, and it unclear if it would have kept that name if it had been released), which is derived from the acorn shown on boot.

Eddig ezekből a kudarcokból semmit nem láthattunk, de most előkerült valami: a lenti videó azt mutatja, milyen volt az egyik korai iPhone-prototípus, egész pontosan annak a szoftvere. Ez alapján az Apple telefonja a tervek szerint hasonló kezelőfelületet kapott volna, mint az iPod. Még a kerek kis görgőgömb (Click Wheel) is megmaradt volna, azzal kellett volna navigálni a főmenüben, a kijelző pedig csak a készülék felét foglalta volna el, szintén a klasszikus iPodra hajazva.

Bár elsőre poénnak tűnik az iPodot és az OS X-et idéző felület, mi biztosan agyrákot kaptunk volna, ha minden telefonszámot azzal a kerek érintőfelülettel kell betárcsáznunk, és a videót is vagy nagyítón keresztül néztünk volna róla, vagy inkább sehogy.

(Via: Verge)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!