Unja már a lencsefőzeléket? Csináljon mézes-narancsos lencsesalátát!

Éljenek a babonák és a hagyományok, együnk tehát lencsét holnap, de próbáljuk egy kicsit másként! Íme:

A lencsét sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A narancsokat meghámozzuk, a gerezdekről a hártyákat letisztítjuk.

Az olívaolajhoz ízlés szerint egy kevés mézet meg balzsamecetet adunk, majd ráöntjük a narancshússal elkevert lencsére.

Beletesszük a csíkokra vágott jégsalátát meg a felkockázott lilahagymát, végül az egészet jól összekeverjük, szükség szerint utánaízesítjük. A salátát tálalás előtt egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

(videkize.hu)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!