Megnéztük a felhozatalt: idén is hódítanak az idióta sapkák!

Dekoratív nők rettenetes fejfedőkkel. Csak a hideg lehet a mentség.

Egy éve jött divatba, hogy mindenki futócipővel kombinálta a szövetkabátját. Mostanság, úgy tűnik, még áldozunk egy kicsit a hanyag elegancia oltárán: egyre több dekoratív nő vesz fel bohókás sapkát. Komoly nyomozásba  kezdtünk, és

megkérdeztük az ellenkező nemet, hogyan viszonyulnak, a bojtos, bolyhos, nyuszifüles csodákhoz?

Korábban írtunk a helyes nyári sapkaviseletről, most jöjjenek hát a téli darabok!

Fülek, fülek, cicafülek mindenhol!

Mindenki látott már füles sapkát, a legtöbb esetben kisgyerekek rohangálnak macifüles, cicafüles sapkákban, és valljuk be, azért ez elég cuki tud ez lenni. De mi történik, ha egy felnőtt nő fejére kerül a bohókás darab? Vajon aranyos, ketyós vagy bizarr az összhatás?

Fotó: Reset
Fotó: Reset

Hordhatóság: 10/6

Nem szeretem, ha a lányok mindenféle cuki füles sapkát öltenek magukra, vannak jópofa színes kötött sapkák, amik bejönnek, de ezekkel a fülekkel nagyon nem vagyok kibékülve. (Gábor, 24 éves)

Ha maharadzsa lányának köpött ki minket a föld

Egyre divatosabbak a keleti hatású fejfedők is, csak lesünk, hogy néhány lány úgy jár-kell a körúton, mintha perceken belül Aladdinnal randizna. Ezeket a sapkákat sokan kámzsával kombinálják. A kámzsa eredetileg szerzetesi ruha, csuklya volt, ma a könnyedebb anyagból készült ingsálat, vagy körsálra emlékeztető a nyakon kétszer körbetekerhető kendőt hívjuk így, aminek felsőrészét csuklyaként a fejünkre szokás borítani.

Fotó: Reset
Fotó: Reset

Hordhatóság: 10/4

Nekem kicsit furák ezek a sapkák, de legalább elegánsan hat (János, 27 éves)

Usanka

Az orosz sztyeppéről is csak úgy özönlenek a nők országunkba. A ruhaboltokban egyre több téli kiegészítőt kaphatunk, amik oroszos hatást keltenek, így eljött az idő, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba, és tisztázzuk a pontos elnevezéseket! Az usanka fülnél lelógó szőrmés téli sapka, melyet az áll alatt vagy ahogy a képünkön látszik, a fejtetőn is megköthetünk.

Az usankához most már egyre divatosabb muffot is viselünk,

de az igazán trendi nők még megdobják a szettet egy szőrmés pelerinnel is. A muff, mint ruhadarab szőrméből készült vattázott kézmelegítő, a pelerin pedig ujjatlan körgallér. A pelerin egyébként francia eredetű szó, tehát nem a messzi Oroszországból jött a ruhadarab, de kiváló kiegészítő lehet, ha éppen Natasának van kedvünk öltözni.

Számomra ez a “Dimitrij Lénáról mesél” összeállítás az abszolút nyerő, elegáns, és biztosan feldobná a leghidegebb téli napjaimat, ha a lányok ilyenekben jönnének szemben az utcán. (András, 28 éves)

Szerencsére egy ocelotmintás, füles ushanka is előkerült a szekrényünkből! Nagyon büszkék vagyunk, hiszen ennél bizarrabb darabot azért, valljuk be, nehezen találunk a sapka piacon!

Ez a párducmintás ushanka egyszerűen borzasztó. A párducminta minden ruhadarabot tönkretesz! Egyszerre van olcsó és kurvás hatása! Gáz! (Karesz, 18 éves)

Fotó: Reset
Fotó: Reset

Hordhatóság: 10/8

Omlette du fromage

barett sapka, másnéven mici vagy szegély nélküli sapka. Mi talán leggyakrabban a svájci sapka elnevezést ismerjük. Érdekes, de a sapka nem svájci eredetű, a népszerű ruhadarabot a baszkok hordták, onnan terjedt át a francia divatvilágba.

Úgy tűnik, ez az a sapka, ami soha nem megy ki a divatból, mindig lesznek nők, akik nélkül meglehetősen üres lenne a Place Pigalle.

Fotó: Reset
Fotó: Reset

Hordhatóság: 10/7

Nálam ez a nyerő. Nagyon helyesen tud állni a lányokon ez a sapka, ennek ellenére sajnos nem sokat látok ma az utcákon. (Ottó, 29 éves)

Hosszan, hajfonatszerűen lelógó satyesz

Az északi viking lányok is valahogy elérték hazánkat, és Odin seregével no, meg furcsa fonatos sapkával törtek be a magyar divatvilágba. Rengeteg helyen vásárolhatunk hasonló sapkákat, általában horgoltak, és mintásak, a fülnél pedig kétoldalt hosszan lóg le a befont textilalkatrész. A mai karácsonyi vásárokon szerintünk lassan ajándékba fogják adni forralt borhoz, akkora mennyiségben állítják elő ezeket.

Fotó: Reset
Fotó: Reset

Hordhatóság: 10/5

Manapság túl sok a mintás, színes, állatfejes, figurás sapka, és alig van sima egyszínű téli, nekem azok jobban bejönnek. Egy két szín, a lényeg, hogy melegnek nézzen ki. (Dániel, 25 éves)

Rosszcsont stílusú beanie

Kanada egyes részein és az Egyesült Államokban terjedt el a karima nélküli satyek, amely körbeöleli a fejet. A kedvelt sapkatípus elengedhetetlen része napjaink streetstyle-jának. Mivel egy igen egyszerű szabású sapkáról van szó, a tervezők leginkább mintákkal próbálják feldobni napjaink – a szleng szerint – “csöves sapkáit”. Az biztos, hogy kevés nőnek áll jól ez a típus, hiszen olyan szűk szabásúak a beanie-k, hogy könnyen szopott gombóccá válhatunk, úgy cuppan rá a fejünkre.

Fotó: Reset
Fotó: Reset

Ez jön be a legkevésbé, 14 éves korig megbocsájtható, de felnőtt nő ne hordjon ilyeneket, mert kinevetem.  (Zsolt, 28 éves)

Hordhatóság: 10/2

Bojtos színes sapka

Az idei tél egyértelmű divatja a bojtos sapka, még pedig abban a formában, hogy egy nagy méretű színes bojt helyezkedik el a sapka tetején. A hangsúly a minél feltűnőbb színösszeállításon van, az biztos, hogy ritkán látunk szolid darabokat a főváros utcáin.

Már gyerekként is utáltam a pompont (Dávid, 26 éves)

pompom
Fotó: Reset

Hordhatóság: 10/5

Nálam ezek a bolyhos színes sapkák verik ki leginkább a biztosítékot, főleg amikor a nők a legszebb prémes színházi kabátjukhoz veszik fel, ilyenkor simán ki is nevetem őket.  (Máté 25 éves)

Nagyon Állat

A legtöbb sapkagyártó nem elégszik meg azzal, hogy csupán két füllel reprezentálja a sapkában testet öltő állatot. Sokszor látunk merészebb darabokat, ahol az egész állatfej, szemekkel fülekkel, orrokkal látható a sapkán, de az sem furcsa, ha a melóból hazafelé menve belegabalyodik a tekintetünk egy-egy szarvasagancsba vagy egy pár jókora szarvba.

Ez nagyon kreatív és különleges, nem olyan régimódi, mint az usanka, és nem olyan elcsépelt, mint a sima cuki füles sapkák (Dávid, 26 éves)

Fotó: Reset
Fotó: Reset

Hordhatóság: 10/7

Egyszer a barátnőm úgy érezte, eljött az idő, hogy végre jegesmedvének öltözzön, és felvett egy sapkát, amin konkrétan kirajzolódott egy jegesmedvefej, szemekkel, fülekkel. Egy idő után elkezdtek rá mutogatni a kisgyerekek, majd odajött az egyik anyuka megkérdezni, hogy honnan van a sapka, mert az 5 éves fiának nagyon tetszik. A barátnőm többé nem vette fel, és én ennek nagyon is örültem! (András 22 éves)

 

Összességében elmondhatjuk, hogy nehéz dolgunk volt a kiértékelésnél. Nagyon eltérő, kinek mi jön be. Az abszolút aduász az oroszos beütés volt, és ami egyértelműen ellenszenvet váltott ki a megkérdezett alanyokból, azok a halálfejes, gyerekes sapkák voltak, erre ugyanis senki sem adott magas pontszámot.

Egy biztos, hiába akarunk különböző színes sapkával kitűnni a melankolikus évszakban, sokszor egy szolidabb darab jobb döntésnek tűnhet. Figyeljünk arra, hogy legyünk alkalomhoz illőek, a játszótérre ne vegyünk fel strasszköves usankát, de színházba se menjünk bojtos bohóc sapkában.

Ami viszont mindent felülír az az önmagunkhoz való hűség, bármilyen is az ízlésünk, ha nekünk az tetszik, akkor tartsuk ahhoz magunkat, maximum kinevetnek minket az utcán azok, akiket nem is ismerünk.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!