Mutatjuk, hogy legyen karácsonyfánk fillérekből

Összegyűjtöttünk pár egyedi megoldást szigorúan kétbalkezeseknek!

Mi van, ha nem lehet idén karácsonyfánk? Mondjuk mert macskánk vagy kutyánk van, és félünk, hogy semmi perc alatt lezúzzák, belegabalyodnak a zsinórokba, elrágják őket, majd rádöntik az egész fát a tévére és még sorolhatnánk. De az is lehet, hogy idén már minden fillérünket elköltöttük ajándékokra, és egyszerűen már nem maradt pénzünk karácsonyfát venni, viszont aligha lenne teljes az ünnep nélküle. Természetesen állhat szimplán az is dolgok mögött, hogy igazi vagány hipszterként, szívünk szerint valami egyedi dolgot alkotnánk.

A Reset most összegyűjtötte a legköltséghatékonyabb megoldásokat, amiket még a legügyetlenebbek is könnyedén össze tudnak rakni!

A minimalizmus csúcsa

Na, ezt aztán tényleg nem egy nagy etvasz elkészíteni, és nem is lesz szükségük sok hozzávalóra sem! Az elkészítési idő sem lehet több mint fél óra. Ha tényleg igazán bénák vagyunk, ennél bonyolultabb megoldást ne is vállaljunk be! Ez így garantáltan elég lesz mindenkinek, és mi nem is találunk szavakat milyen kis hangulatos ez a letisztult fali karácsonyfa!

Hozzávalók:

 • Szigetelőszalag vagy kréta
 • Damil vagy fonal
 • Színes formák papírból, színes papír
 • Olló
 • Cellux

Elkészítési idő: kb. 30-60 perc

A karácsonyfa körvonalát szigetelőszalaggal vagy krétával is kirajzolhatjuk, ezt követően egy damilra vagy fonálra, ragasszunk fel karácsonyfadíszre emlékeztető színes papírformákat, ezt megvehetjük boltban, de elkészíthetjük akár mi magunk is. Igazán profiknak vízmérték használatát is javasoljuk, de ha nem csak precízek vagyunk, de kreatívak is, tovább díszíthetjük a fánkat fotókkal vagy akár édességekkel, innentől kezdve minden a mi ízlésünkre van bízva.

Könyvekből karácsonyfa

Ha sok könyvünk van ne hagyjuk, hogy porosodjanak a polcon, amikor építhetünk belőlük akár karácsonyfát is! Nagyon vigyázzunk, és alaposan szelektáljunk, ne hogy olyan könyv kerüljön a karácsonyfa aljára, amit kölcsönbe kaptunk, mert tuti most fogják visszakérni!

Hozzávalók:

 • Jó sok könyv
 • Beltéri izzósor
 • 1 db toboz

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Az építés során mindössze arra kell figyelnünk, hogy a nehezebb, stabilabb darabok kerüljenek az aljára, és a kisebb könyvek foglaljanak helyet a fa tetején. Csúcsdísznek tökéletes egy toboz is. BTK-soknak kötelező darab!

Ha nem akarjuk, hogy a könyvkupac útban legyen vagy félünk, hogy leveri a gyerek, háziállat, könyvekből a könyvespolcon is építhetünk karácsonyfát, még pedig ilyen oltári menő módon!

És még egy könyvtornyos ötlet!

Létrából karácsonyfát!

Ha van otthon elfekvőben egy létránk, igen egyszerűen készíthetünk belőle pazar karácsonyfát. Megalkotása csupán pár percet vesz igénybe, és ne feledjük, minél nagyobb létrát találunk, annál lenyűgözőbb lesz a hatás.

letrafa

Hozzávalók:

 • 1 db létra
 • Beltéri vagy kültéri izzósor
 • Cellux
 • Hatalmas csúcsdísz

Elkészítési idő: 10-20 perc

Annyi a dolog nyitja, hogy helyezzük el ízlésesen az égősort a létrán, ahol kell, rögzítsük mondjuk celluxszal, majd helyezzünk a tetejére a létra nagyságától függően, de mindenképpen valami szemet szúró díszt. Mi kültéren is el tudjuk képzelni ezt a szerkezetet, persze csak ha nem sajnáljuk a létrát, mert valószínűleg kikezdi a tél.

Fotókból karácsonyfát!

Ennél jobb ötletünk már úgy sem lehet, ha nagyon romantikus karácsonyfát akarunk. Ha sok fotónk van könnyedén elhelyezhetjük őket úgy a falon, hogy végül egy karácsonyfát formáljanak. A fotók szortírozása miatt nehezen tudunk időt becsülni, de ehhez sem kell egy emberöltő.

fotofa

 

Hozzávalók:

 • Fotók, amiken nem nézünk ki szarul
 • Izzósor
 • Színes papír
 • Kétoldalú cellux

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Ha nem akarjuk, hogy a fotók megsérüljenek, használjunk két oldalú celluxot, persze ezt is csak abban az esetben, ha nem tapétánk van vagy nem színes a falunk, mert ezek a ragasztó kellékek mindent lehúznak a falról! Érdemes tehát jól átgondolnunk, mivel rögzítjük a képeket, a cellux csak egy lehetőség a sok közül, és egyáltalán nem biztos, hogy nekünk éppen ideális!

Ha tudunk rajzolni, ez telitalálat!

A végére gondoltuk mutatunk egy olyan megoldást is, amihez kell némi kézügyesség, de még sem tűnik lehetetlen küldetésnek. Az elkészítése időigényes, legalább 1-2 órát szánjunk rá, de ha szeretünk rajzolni nagyon élvezni fogjuk!

karifa

Hozzávalók:

 • Fekete tábla vagy fekete falfelület, fekete festék
 • Kréta vagy fehér tempera
 • Minimális kézügyesség

Elkészítési idő: 2-3 óra

Nagyon sok kellékre nem lesz szükségünk az alternatív karácsonyfához, viszont az elkészítési időn spórolhatunk, ha áthívjuk a haverokat, így mindenki hozzájárul az egyedi karácsonyfánkhoz. Szerintünk ideális baráti program, viszont ebben az esetben a hozzávalókat ízlés szerint kiegészítenénk alkohollal.

Reméljük az ötleteinket felhasználva mindenki ügyesen oda csap majd a burzsuj műfenyős brigádnak, és elkészíti az idei év legmenőbb DIY karácsonyfáját!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!