Értelmük nem volt, de a pénzt ők hozták

Lehet, hogy Baba Groot értelmetlen, de a világ összes pénzét megcsinálják majd vele.

Múlt hétvégén kisajátította az internetet a Galaxis őrzői 2 előzetese, és a nézők már meg is találták az új kedvencet:

BABA GROOTOT !!!

Sikerének egyetlen nyilvánvaló oka van, hogy irreálisan aranyos. A trailerben nem is csinál sok mindent, csak aranyosan néz, és a szokásos mondatát hajtogatja, sokkal vékonyabb hangon.

groot

Ennél persze kevesebbel is beérték már a mozinézők: a legnagyobb pénzcsináló produkcióknál nem ritka, hogy teljesen jelentéktelen karakterek adják el az egész produkciót.

Elég visszagondolnunk a Gru-filmekből ismert Minyonokra, akik amúgy beszélni sem tudnak, de hiperaktív fogyatékosságuk pont elég szórakoztató volt arra az egy-egy percre, amíg ők voltak a figyelem középpontjában. Aztán tavaly kaptak egy egész estés filmet is, hogy megtudjuk, milyen borzalmas , ha másfél órás dózisban kapjuk meg őket.

11696408_865691063510067_3757588442999666493_o

De ettől még a nép zabálta, a Minyonok mindkét Gru-filmnél többet hozott a mozikasszáknál: konkrétan a világ második legnagyobb bevételű animációs filmje lett, ami mutatja is, hogy mi a legfontosabb ebben az iparban.

A Dreamworksnek már nem sikerült ilyen jól adagolnia a saját kabalakaraktereit. A Madagaszkár-filmekben eleinte egyértelműen a pingvinek voltak a legszórakoztatóbbak, de egyszerűen teljesen kifacsarták őket. A történethez mindhárom filmben kevés közük volt, de így is élvezetesebbek voltak szinte minden más szereplőnél.

Tényleg viccesek voltak, de elég volt belőlük
Tényleg viccesek voltak, de elég volt belőlük

Aztán kaptak egy saját animációs sorozatot a Nickelodeonon, és mire eljutottak az egész estés filmjükig, addigra már a kutya nem volt kíváncsi rájuk. Persze a Madagaszkár Pingvinjei sem volt egy nagy eresztés, de a Minyonok mozijánál még mindig ezerszer jobb volt. Az animációs iparban persze ősidők óta jelen vannak a szerethető, értelmetlen karakterek.

Az egész bolygót bejárta ezért a makkért, de ennek semmi köze a filmekhez.
Az egész bolygót bejárta ezért a makkért, de ennek semmi köze a filmekhez.

Az első olyan film viszont, amit kizárólag egy ilyen szereplővel próbáltak eladni, az a Jégkorszak volt. A Motkányt minden túlzás nélkül teljes egészében ki lehetne vágni a filmekből, és hiánya még csak fel se tűnne.

Kitartó makkvadászata különálló rövidfilm is simán lehetne, de akkor nehezebb lenne eladni a Jégkorszakot. Mert még tizenöt év után is őt rakják a rohadt plakátra, hiába tudja mindenki, hogy a filmben

kettő percet fog szerepelni.

Nemcsak az animációs filmeket próbálják meg kabalafigurákkal eladhatóbbá tenni. A Star Wars: baljós árnyakat sokak szerint az ítélte halálra, hogy olyan cégek támogatásával készült mint a Hasbro és a LEGO. De ennél már sokkal előbb megpróbálták a gyerekek kedvencévé tenni a filmeket: pontosan ezért kerültek bele az Ewokok a Jedi visszatérbe.

Nem véletlen, hogy azóta nem erőltették őket.
Nem véletlen, hogy azóta nem erőltették őket.

Az eredeti forgatókönyv szerint Wookie-k szerepeltek volna a végső ütközetben, de velük nem lehetett volna eladni a filmet a nyolcéveseknek. Ugyanígy a családbarát mozi felé tettek egy lépést, amikor lecserélték az eredeti címet, a Jedi bosszúját.

Az ewokokat mondjuk ettől még ugyanúgy csak a gyerekek szerették, a többi Star Wars-rajongó meg mai napig értetlenül nézi a szőrmókok szerencsétlenkedését. Pedig még saját rajzfilmsorozatot is kaptak, hogy tovább mossák velük a pénzt.

Mert csak erre várt mindenki.
Mert csak erre várt mindenki.

Reméljük, Baba Groottal más terveik is lesznek a plüssjátékok értékesítésén kívül. Bár egy Marvel-film beszédképtelen mellékszereplőjétől talán nem is érdemes ennél sokkal többet várni.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!