A beolajozott testű tongai zászlóvivő Rio után a téli olimpiát is megcélozza

Pita Taufatofua a riói olimpia nyitónapjának legnagyobb sztárja volt, de nem állna meg ennyinél.

Új célt tűzött ki maga elé Pita Taufatofua, a tongai küldöttség nagy feltűnést keltett riói zászlóvivője: a nyári után 2018-ban a téli olimpián is indulni akar. Ha nem emlékeznének rá, ki ő, megmutatjuk gyorsan:

👑🇹🇴 LOL at all the hype wit bruh . Trending all through social media and the world . Now they know Tonga haha . I ain’t trippin if we didn’t win gold . We won the @olympics opening ceremony 😂😂 #tongaaaaa #rioolympics2016 #pitataufatofua #taekwondo #distonga #otuamotongakohokutofia #kingdomoftonga #nbcsports #brazil #polynesiangang

See this Instagram video by @meesrozay916 * 174 likes

A 33 éves tekvondós, aki az augusztusi játékok megnyitóján a bevonuláskor meztelen, beolajozott felsőtesttel lengette országa lobogóját, sífutóként lenne ott Pjongcsangban.

Egész életemben az álmaim megvalósításán fáradoztam, az egyik ezek közül az volt, hogy olimpikon legyek. Most újabbat lépek előre

− mondta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közelmúltban indított digitális platformján, az Olympic Channelen a sportoló. Hozzátette: szeretne példát mutatni az embereknek, mert szerinte ha ő eléri, amit akar, mások is elérhetik.

Rio de Janeiróban Taufatofua már az első meccsét elvesztette, de a záróünnepségen ismét ledobta a ruháit. A Tongai Királyság eddigi egyetlen téli olimpiai résztvevője a szánkós Bruno Banani volt 2014-ben, Szocsiban. Banani eredeti neve Fuahea Semi volt, és egy marketingkampány részeként vette fel a fehérneműket forgalmazó német cég nevét.

(via MTI)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!