Az új őrült kihívás: fagyjanak le minél többen egyszerre és vegyék videóra!

Most szólunk, hogy a következő hetek a Mannequin Challenge nevében fognak telni. Bónuszként természetesen mi magunk is beszálltunk a bolondériázásba.

Az embereknek időről-időre szüksége van valami teljesen értelmetlen idiótaságra, amit aztán milliószámra követhetnek birkák módjára, a köznyelv ezeket challenge-nek, magyarul kihívásnak hívja. 2010 egyértelműen a plankingről szólt, még az RTL Klub Fókusza is készített róla tényfeltáró anyagot, 2013-ban jött a Harlem Shake, 2014-ben pedig aki számított, nyakon öntötte magát egy vödör jeges vízzel, és ezzel fel is hívta a figyelmet az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű végzetes bénulással járó betegségben szenvedőket segítő alapítvány támogatására. Természetesen a jegesvödrözők legnagyobb része pénzzel nem támogatta a betegség elleni harcot, cserébe egy pillanatig még Getzmájer Gábor is elhitte, hogy menő. Az internetes őrületnek jönnek-mennek, és 2016 novembere a jelek szerint végleg leborult a

Mannequin Challenge előtt.

A Mannequin Challenge – csodálatos magyar fordításban Próbababa Kihívás – annyiban emelte meg a tétet, hogy a korábbi őrületekkel szemben itt az a feladat, hogy

az égvilágon semmit sem kell csinálni és ezt kell videóra venni.

Így.

Ahogy látják, a kihívásnak az a lényege, hogy lehetőleg minél több ember álljon bele egyszerre valamilyen pózba, és amellett, hogy mozdulatlanul maradjon, még vágjon is valamilyen drámai arcot. Ja és az egész kompozíció közben a háttérben zene szól, kötelezően választható jelleggel például Rae Sremmurd és Gucci Mane Black Beatles című száma. Az első ilyen videó október végén készült el (ezt láthatták fentebb) egy jacksonville-i középiskolában, és november 7-re már ott tartunk, hogy csak az Instagramon 57 ezernél is több videó van #mannequinchallenge címke alatt és ez a szám folyamatosan növekszik. Európa egyelőre még nem vette fel a fonalat, de higgyük el, hamarabb elindul majd az amerikaiak majmolása, mint gondolnánk.

Először csak az iskolások pörgették a dolgot, és már ők igen magasra helyezték a lécet.

A Rae Sremmurd hip-hop duó is hozzátette a magáét, ha már az ő daluk számít a kihívás igazi himnuszának.

Az őrület az elmúlt hétvégén vált nagykorúvá, hiszen ahogy az ilyenkor szokás, az amerikai sportvilág is elkezdte felkapni a hülyeséget, és születtek is nagyszerű pályaművek. Ez itt a Pittsburgh Steelers öltözője, próbababásítva.

A Milwaukee Bucks NBA-csapatának repülőgépét is csapás érte.

A Hendrick Motorsports Nascar-csapata is elütötte az időt, amíg a pálya használhatatlan volt az esőzés miatt.

Ez a kanadai középiskolás baseballcsapat szintén odatette magát.

A jég sem lehet akadálya a bolondozásnak.

A Fox tévécsatorna NFL-szakijai szintén kimaxolták a challenge-et.

Fogalmunk sincs, hogy ennek az őrületnek mikor lesz vége,

aki akar böngészgetni az elkészült videókból, nézze meg ezt az Instagram-oldalt, mi itt a reset.hu-nál szintén hozzátettük a magunkét, a magyar médiában elsőnként, fogadják szeretettel!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!