Hétfőtől vasárnapig ittam és kokainoztam, mondja az angol ökölvívó-világbajnok

Tyson Fury ismét hallatta hangját, őszinte interjúban beszélt mentális problémáiról.

Mániás depressziója miatt iszik és használ kokaint Tyson Fury, az angolok nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, aki a Rolling Stone magazinnak beszélt mentális problémájáról. A bokszoló és a nehézsúly kálváriájáról egyébként egy nagyon hosszú posztban mi is írtunk.

Az interjúban a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) 28 éves bajnoka azt mondta, az orvosok szerint a bipoláris személyiségzavar egyik fajtájában szenved, mániás depressziós, s gondjai enyhítésére használ tudatmódosító szert, ugyanakkor teljesítményfokozót sohasem szedett.

Hétfőtől vasárnapig ittam és kokainoztam. Nem tudom elviselni a depressziómat, csak ha leiszom magam (…) Rengeteg kokaint szívtam, rengeteget. Miért ne tettem volna, az én életem, nem igaz? Azt csinálok, amit akarok, ez nem teljesítményfokozó

– mondta Fury, aki állítása szerint október elseje, azaz múlt szombat óta tiszta.

Fury tavaly nagy meglepetésre győzte le Vladimir Klicskót, és hódította el a legendás ukrán öklöző vb-címeit, de idén előbb a júliusra kiírt visszavágót mondta le sérülés miatt, majd két hete az október 29-re tervezett összecsapástól lépett vissza meg nem nevezett egészségi gondjai miatt. Múlt héten aztán az ESPN amerikai sportcsatorna hozta nyilvánosságra a hírt, hogy kokain nyomaira bukkantak a bokszoló egyik mintájában, ezért nem bokszolhat Klicskóval.

A profik között százszázalékos mérleggel álló Fury (25 győzelem, 18 KO) ezek után hétfőn botrányos Twitter-bejegyzésben jelentette be visszavonulását, néhány órával később azonban visszavonta azt.

Fury mostani interjújában azt is elismerte, hogy hosszú ideje egyáltalán nem is edz, így semmiképpen nem tudott volna októberben bokszolni Klicskóval.

A Rolling Stone újságírója rákérdezett tavalyi doppingesetére is. A Brit Doppingellenes Ügynökség eljárást indított ugyanis ellene az év elején, mert állítólag egy 2015. februári mintájában nandrolon nyomaira bukkantak, Fury azonban tagadta a vádakat.

Ha tényleg pozitív mintát adtam, miért engedtek bokszolni a nehézsúly bajnokával novemberben, miért nem tiltottak el februártól?

– kérdezett vissza Fury, aki beperelte a vádak miatt a brit doppingellenes hivatalt és az ökölvívó-szövetséget is.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!