A gyilkos román orvos pár évig biztosan nem áll magyar bíróság elé

Fegyvercsempészetért és tiltott fegyvertartásért előbb Romániában ül, aztán felelhet a nyíregyházi vérfürdőért.

Már az eljárás kezdete óta próbálja elérni, hogy ne adják ki Magyarországnak az a román állampolgárságú férfi, aki augusztus végén lelőtt egy nyíregyházi házaspárt az otthonukban.

S. Dan évek óta Magyarországon élt, gyermekei is itt születtek, de a lövöldözés után Romániába menekült. A tüdőgyógyász azt mondta, ott akart öngyilkos lenni, de Kolozsváron elkapták.

Tényleg mindent megpróbál, hogy ne adják ki Magyarországnak. Legutóbb etnikai okokra hivatkozott, azt mondta, fél, hogy Magyarországon keményebben ítélnék el, mint Romániában, de azt is, hogy a nő, akit megölt, azért nem akart vele összeházasodni, mert román.

A Blikk most azt írja, S. Dant vélhetően még évekig nem is vonhatja felelősségre magyar bíróság. A lapnak a férfi ügyvédje azt nyilatkozta, védence ellen jelenleg két eljárás is folyik Romániában, egyrészt fegyvercsempészetért, másrészt tiltott fegyvertartásért.

Lucian Negrutia azt mondja, S. Dan ezekért a bűnökért is letöltendőt fog kapni, és ha ezeket leülte, akkor adják ki Magyarországnak. Ez azonban még hosszú évekbe telhet, ugyanis ügyészségi és rendőrségi eljárás is folyik ellene. A gyilkosságot viszont már Magyarországon fogják tárgyalni, de a büntetést hazájában ülheti le.

A lényeg, hogy a közeljövőben nem kerül magyar bíróság elé.

S. Dan augusztus 31-én lőtte fejbe a nyíregyházi házaspárt a hétéves ikrei szeme láttára. A feleség, akivel korábban élettársak voltak, azonnal meghalt, férje életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A férfi nem tudta elviselni, hogy a nő szakított vele, ezért ölte meg.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!