Rajongók gyűjtenek pénzt, hogy megmentsék a rappert a börtöntől

Nelly elég komoly adótartozást szedett össze, de legalább abban biztos lehet, hogy a rajongói lojálisak hozzá.

Nelly még 2002-ben lett nagyon híres rapper, amikor is piacra dobta a Hot In Herre című opuszát, de akinek még így sem ismerős a neve, az nézze meg ezt a klipet és garantáltan felböfög pár emléket.

A 41 éves előadó most elég komoly szarban van, ugyanis a Missouri állami hatóságok szerint az elmúlt években 149 511 dollárnyi adót (41,2 millió forint) felejtett el befizetni, ezen kívül pedig összesen 2 412 283 dollár (666,1 millió forint) szövetségi adó is hiányzik a neve mellől. Nelly állítólag együttműködő a hatóságokkal, és szeretné az ügyet anélkül tisztázni, hogy csődöt jelentsen, a rajongói pedig kitartanak mellette és a Twitteren a #SaveNelly hashtag alatt próbálnak neki plusz bevételeket csiholni.

A photo posted by NELLY (@derrtymo) on

Azt találták ki, hogy annyiszor streamelik újra a Spotify-on a Hot In Herre-t, ahányszor csak tudják és bár az ötlet elég furcsának tűnik, még az is lehet, hogy segíteni fog. A Spin magazin számításai szerint Nelly egyetlen Spotify-hallgatás után 0,006 és 0,0084 dollár közötti összeget kereshet, vagyis ha nagyjából 287 176 547 és 402 880 500 közötti alkalommal hallgatják meg a dalt, akkor összejön az a pénz, amire az amerikai állam igényt tart. Persze fontos tudni, hogy a streamelések után járó pénz nem közvetlenül Nelly számláján landol, de a zenéinek hallgatásával mégis segíthet rajta a nép egyszerű gyermeke is. A mozgalom már erősödik, de hogy megmenekül-e a rapper a vádemeléstől, azt csak a jövő dönti el.

Ha ez a manőver Ganxsta Zolee-nak is eszébe jut, lehet, hogy sokkal hamarabb kikecmereg a hitelcsapdából.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!