Elektromos formaautóval a globális felmelegedés ellen

A két éve alakult zöld sorozat, a Formula-E ars poeticájának első helyén áll a természet védelme – nem is találhattak volna jobb figyelemfelhívó akciót egy grönlandi bemutatónál.

A Formula-E úttörőnek számít az autóversenyzés világában, hiszen teljesen tiszta energia hajtja meg autóit – október elején a harmadik szezont kezdik meg a világ versenypályáin. Idén már hivatalos betétversenye is lesz a szériának Roborace néven, melyet sofőr nélküli autókkal vívnak majd.

Amellett, hogy a sorozat szeretné magáról levetni a kirúgott/levitézlett F1-es pilóták temetője címet, az elmúlt két bajnokság elképesztő izgalmak között dőlt el, így joggal várható hasonló szoros küzdelem Hongkongtól Párizsig, Berlintől Buenos Airesig.

A szezon felvezetéseként Lucas di Grassi, az Audi-ABT pilótája Grönland északi részére utazott autójával és egy gyakorlott filmes stábbal, hogy a jeges körülmények között száguldva felhívja a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire.

Íme, az eredmény:

„Látva, hogy mekkora a jégsapka, és hogy a globális felmelegedés miatt hogyan változik és olvad folyamatosan, teljesen más perspektívába helyezi azt, hogy mit csinálunk a Formula-E-ben, és hogy elektromos autókat vezetünk” – nyilatkozta a brazil pilóta.

„Négy gyerekem van, és a bolygó jövője attól függ, hogy az emberiség milyen hatással lesz a környezetre és az éghajlatra. Ezért úgy vélem, nagyon fontos, hogy felismerjük a klímaváltozást, és hogy mindenki tegyen ellene valamit” – ezek már a széria vezetőjének, Alejandro Agagnak a szavai, aki szerint a Formula-E a motorsport terén kíván iránymutatást adni.

Az elektromos sorozat a grönlandi kormánnyal, a Southamptoni Egyetemmel, valamint Albert monacói herceggel működött együtt a projekt megvalósításában.

Via motorsport.com

Nyitókép: FIA Formula-E

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!