Jön az NFL-szezon, mi pedig mindenkit szeretünk: harmadik rész

Az NFL beharangozónk harmadik része, amiben bemutatjuk a liga legbalekabb csapatát is.

Napról napra közelebb kerülünk az NFL kezdőrúgásához, ezért megpróbáljuk kicsit bemutatni a csapatokat. Ha valaki esetleg továbbra sincs tisztában azzal, hogy mi ez az egész tojáslabdás baromság, annak ajánljuk az amerikai foci alapjairól szóló írásainkat, amiket ide és ide kattintva érhetnek el.

Egy NFC-ben tett kitérő után, térjünk vissza az AFC-hez. Ebben a részben az AFC North vagyis északi csoportját mutatjuk be.

Baltimore Ravens

1996-ban a Cleveland Browns az éj leple alatt Baltimoreba költözött, így alakult meg a Baltimore Ravens. A költözés nagy balhét vont maga után, de az eredmények az akkori vezetőséget igazolták, 2000-ben ugyanis brutális védelmének köszönhetően a Ravens megnyerte a Super Bowlt. Ezt azóta egyszer sikerült megismételniük, bár a legszebb napjait nem mostanság éli a csapat. A tavalyi szezonban konkrétan majdnem minden kezdőjátékosuk lesérült. Idén egyelőre úgy tűnik, elkerülik őket a sérülések, így komoly esélyük lehet a rájátszásra.

Miért szeretjük: Egyértelműen a védelmük miatt. Bár messze nem olyan félelmetes már ez az egység, mint Ray Lewis idejében, még így is a liga első felében tanyázik. Szeretjük továbbá a nagypofájú elkapó, Steve Smith Sr. miatt is, aki már több mint egy évtizede szerepel a ligában, idén pedig újra megpróbálja megszerezni karrierje első bajnoki címét.

Miért utáljuk: Ha valamiért, akkor az irányító Joe Flacco irreálisan nagy összegű szerződéséért mindenképp utáljuk a Ravenst. Flacco minden eredménye ellenére továbbra sem érdemel meg 6 éves, 120 000 000 dolláros szerződést. Ennyi pénzből talán be lehetett volna foltozni az elkapósorban tátongó űrt, esetleg a támadófalat vagy a védőfalat is erősíthették volna, csak ne Flacconak adjanak egy talicska pénzt.

Cincinnati Bengals

A Bengalsról lassan kijelenthetjük, hogy a rájátszás első körén soha sem fog túljutni. A jelenlegi edző, Marvin Lewis vezetésével eddig hétszer jutottak be a playoffba, de egyszer sem tudtak nyerni ott. A tavalyi évben egy szinte megnyert meccset sikerült elbukniuk a rivális Steelers ellen. Kár értük, mivel Andy Dalton vezetésével évek óta jó csapat van Cincinnatiben, de valahogy sosem jön ki a lépés.

Miért szeretjük: Támadóoldalról A.J. Green, védőoldalról pedig Vontaze Burfict miatt. Ha más miatt nem is, miattuk mindig érdemes a Bengals meccseire figyelni egy kicsit. A csapat egyébként is látványos támadófocit játszik, az említett Dalton – Green tengelyt két jó képességű futó egészíti ki Giovanni Bernard és Jeremy Hill személyében.

Miért utáljuk: Pofátlanság ennyire sikertelennek lenni a rájátszásban. Mi megértjük, hogy egy vezetőség lojális, meg igazából Marvin Lewis nem is rossz edző, de ideje belátni, hogy a rájátszásban el van átkozva. Szóval rohadtul utáljuk a Bengals vezetőségét, amiért ennyi esélyt adnak Lewisnak.

Cleveland Browns

Az örök balekok. A clevelandi csapat lassan 20 éve forgatja magában a kést és nem valószínű, hogy ez pont idén szakad majd meg. A Brownsnak tényleg az égvilágon semmi nem jön össze, ha leigazolnak egy egyébként jó játékost, az biztosan pocsék szezont fog produkálni. Az edzők akármilyen újoncot igazolnak, biztosan nem fog beválni. Természetesen vannak kivételek, nem akarjuk ennyire szidni őket, de valóban a liga céltáblájáról van szó.

Miért szeretjük: A rivalizálások miatt. A csoportjukból szinte mindenkivel képesek szoros és ütős meccset produkálni. Ők azok akiknek tényleg mindenkit utálnak a csoportellenfelek közü, ráadásul idén végre egy ígéretes irányítót sikerült szerezniük, Robert Griffin III személyében. Griffint már most megváltóként kezelik Clevelandben, azért mi megvárjuk a szezon végét ezzel az ajnározással.

Miért utáljuk: A Clevelandet igazából nem is utáljuk. Sokkal inkább érzünk szánalmat és sajnálatot irántuk. Ha valaki meglát egy Browns szurkolót az utcán, mondjon neki pár lelkesítő mondatot ezekben a pokolian nehéz időkben.

Pittsburgh Steelers

A Steelers minden évben a csoport nagy favoritjának számít és csakúgy mint a Ravens, ők is hagyományosan remek védelemmel rendelkeznek. Aki a Steelersnek szurkol, nagyon nem foghat mellé, 6 bajnoki címük mellett 29 alkalommal jutottak a rájátszásba. Ez egy olyan ligában ahol szinte évente változnak az erőviszonyok, kiemelkedő teljesítménynek számít. Nem véletlenül a legnépszerűbb csapat Magyarországon a Patriots után.

Miért szeretjük: Több okból is lehetne szeretni a Steelerst, de mi csak egyet mondunk: James Harrison. A 38 éves védő már több mint 12 éve riogatja az irányítókat a ligában és nem képes leállni. Harrison személyében talán az NFL legerősebb linebackerét láthatjuk hétről-hétre, beszólós nyilatkozatai és magának való, már-már bunkó stílusa a riporterekkel pedig megunhatatlan.

Miért utáljuk: Rohadtul unjuk már, hogy minden évben ott vannak tűz közelben. Egyszer igazán átadhatnák a csoport első helyét szerencsétlen a Clevelandnek. De ha mindenáron ilyen sikeresek, akkor legalább ne tennének úgy mintha az összes siker egy Super Bowl-győzelemmel érne fel.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!