Eljött a nagy nap: bemutatkozott Videó Sporttárs

Minden kétséget kizáróan futballtörténelmi napot írtunk szeptember elsején.

A Bariban lejátszott Olaszország – Franciaország (1-3) egy lenne a tucatjával rendezett barátságos mérkőzések sorában, ha nem pont ott és akkor próbálták volna ki élesben először a videóbírót. A gólvonal-technológia már a nyári Európa-bajnokságon is megjelent, azonban a videóbíró ennél jóval többet ígér:

a szabálykönyv közelítőleg pontos betartatását.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke a kísérletet sikeresnek minősítette, és kijelentette, ha a dolgok ilyen szépen haladnak, akkor a 2018-as világbajnokságon akár tétmeccsen, élesben is alkalmazhatják.

A most tesztelt videósporiról azt érdemes tudni, hogy egy szobában ül, és mindenféle kamerafelvételeket néz. A játékot nem állíthatja meg, arra csak a gyepen szaladgáló kollégájának van joga, viszont ő bármikor kérhet visszajátszást, ha nem biztos egy gól, büntető, vagy mondjuk kiállítás kérdésében.

Az olasz-francián amúgy egy véleményes kezezésnél kérte ki a játékvezető a videóbíró segítségét, és végül úgy döntöttek, hogy nem történt semmi. A beágyazott videón a jelenetet 3:48-tól láthatja, azonban a döntés miatti játékmegszakítás pont nincs benne.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!