Miss USA: Mi nők erősek és sokoldalúak vagyunk és bármit megvalósíthatunk!

Megválasztották Miss USA-t, aki rögtön a feministák kedvence lett. Ismerje meg ön is Deshauna Barbert!

Amikor megjelentek az első hírek a Miss USA győzteséről, sehol nem felejtették megemlíteni, hogy amúgy egy kőkemény katona. Hát, Barber tényleg katonacsaládból származik. Ahogy egy-két helyen megjegyezték, ő tényleg megtestesíti a Miss USA-t, ugyanis Georgiában született, élt Észak-Karolinában, Nebraskában, Minnesotában, Virginiában, a versenyen pedig lényegében Washingtont képviselte. Mindez azért is van, mert már az apja is katona volt, úgyhogy rengeteget költözött a család. “Úgy gondolok a szolgálatra, mint egyfajta családi hagyományra. Olyasmi ez, ami az ereinkben folyik.”

Barber poszttraumatikus sztressz szindrómában szenvedő katonákkal szeretne foglalkozni. Nem vagyunk a téma szakértői, ez jó eséllyel az, amit a filmekben úgy ábrázolnak, hogy a főhősnek időnként bevillan valami durva kép a háborúból. A nő egyébként nagyon céltudatos, már akkor kisregény hosszúságú posztokat tett ki Instagramra, amikben például arról beszélt, hogy szeretné szétzúzni és megváltoztatni a katonanőkről, a szépségversenyekről és a szépségiparról kialakult sztereotípiákat.

Barbert egy Target nevű áruházlánc egyik boltjában fedezték fel az első fősulis évét követő nyáron. Az egyik vásárló egyszer csak odalépett hozzá, és arról kezdte faggatni, hány éves, az Egyesült Államokban született-e, vannak-e gyerekei. Mint kiderült, az érdeklődő vevő egy Leslie Morton nevű nő volt, aki korábban a Miss Texas címért harcolt. Mivel Barber katonacsaládban nevelkedett, fogalma sem volt a szépségversenyek világáról, úgyhogy Barber később a trénere is lett.

Utólag persze nehéz elhinni, de Barbert is rengeteget szívatták az iskolában, mert hatalmas lábfeje, és aránytalanul hosszú karja voltak, miközben ő maga elég alacsony volt. “Nagyon bántott a dolog. egy csomóan piszkáltak, mindenfélét kiabáltak rám, amikor áthaladtam a folyosón. Sokáig tartott, amíg megnőtt az önbizalmam.” Később a katonaságnál is rengetegszer futott szexizmusba: “Egy csomó olyan helyzet volt, amikor azt mondták, hogy ugyan már, túl alacsony és túl gyenge vagyok, biztos, nem fogom elbírni az a fegyvert.”

Az ilyen helyzeteket elmondása szerint csak azzal tudták fokozni, amikor azt mondták, hogy nem fog tudni megcsinálni bizonyos dolgokat, mert nemcsak nő, hanem ráadásul egy csinos nő, és mint ilyen, nem áll készen arra, hogy bemocskolja magát, mint a többiek. “Itt az ideje, hogy megmutassuk, hogy mi nők erősek és sokoldalúak vagyunk és bármit megvalósíthatunk, amit kitalálunk” – magyarázta, amivel persze egy rögtön egy rakás hívet szerzett magának.

(via Cosmopolitan, People, Instagram)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!