Hóhelyzet: megbénult az ország!

Hétfőn délelőtt Budapesten is leesett az idei első hó, ez pedig késő délutánra szinte az egész várost megbénította. Mára pedig az országszerte jelentkező ónos eső miatt 6 megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azonban nem csak a hó, a mínuszok is többeket felkészületlenül értek: kedden az RTL Híradó arról számolt be, hogy sorozatosan robbannak le Győrben a buszok, mert nem bírják a hideget.

– A mínusz 6-8 fokos hidegben hétfőn 24, kedden 17 busz mondta fel a szolgálatot. Tíz járművet be sem tudtak indítani reggel, több pedig útközben állt le – hangzott el a tudósításban.

Az egyik utas, aki hétfőn másfél órát várt a buszra, arról számolt be, hogy kedden már dupla nadrágban indult dolgozni, amit jól is tett, mert másnap ugyancsak fél órát késett a járat.

A közlekedést teljesen megbénította a hirtelen mennyiségű hó. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
A közlekedést teljesen megbénította a hirtelen mennyiségű hó. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az embereknek nincs könnyű dolguk, hiszen a vidéki buszok megállói nem néhány percre vannak egymástól, volt olyan utas, akinek az úti célja másfél óra lett volna gyalog, és ugyanennyit várt arra, hogy megérkezzen a járata. Ha valaki elkésik a munkahelyéről vagy az iskolából emiatt, a társaságtól kérhet igazolást.

Hazaküldték az iskolásokat

Szegeden sem volt túl vidám a helyzet, illetve az iskolásoknak biztosan: hétfőn a Ságvári Gimnáziumban olyan hideg volt, hogy a gyerekek még kabátban is fáztak, ezért a harmadik óra után mindenkit hazaküldtek.

A Délmagyar információi szerint a téli szünetben nem fűtötték az iskolát, ezért nem sikerült hétfőre elég meleggé tenni az épületet: volt olyan tanterem, ahol alig tíz fok volt.

Szerdán több megyei rendőrkapitányság is közleményben figyelmeztette a lakosságot a csúszós utakra, és nyomatékosan megkérte mindenkit, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak.

Nem szerencsés autóba ülni, ha nem szükséges. Fotó: MTI/Varga György
Nem szerencsés autóba ülni, ha nem szükséges. Fotó: MTI/Varga György

„Az ónos eső jégpáncélt képezhet az útfelszínen, korcsolyapályává változhatnak az utak. Kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat!” – olvasható a police.hu-n.

bummm.hu információ

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!