Isszák-e sörrel az Unicumot? A Zwack-családot kérdeztük

Bemutatták a Riservát, amit Unicumból és hatputtonyos tokaji aszúból raktak össze.

Azért lehet itt truvájkodni, hogy ilyen-olyan kézműves sörök születtek Magyarországon, ilyen-olyan reggeliző helyek nyíltak, lehet elmélkedni azon, melyik a világ legjobb hamburgere, az emberek többségéhez a büdös életben nem jutnak el ezek a termékek, az emberek többségét a büdös életben nem fogja megindítani egy újabb vietnami levesező,

az Unicumot viszont mindenki ismeri és mindenkinek van is véleménye róla.

Márpedig a Zwack most egy újabb ízzel állt elő, amivel a szuperprémium gyógynövénylikőrök piacára szeretnének betörni, úgyhogy könnyen lehet, hogy ezzel se lehet majd minden kocsmában találkozni, és nem kerül majd mindenkinek a söre mellé, de legalább rajtunk már nem fog múlni, hogy tudnak-e róla. Mi már kóstoltuk is az Unicum Riservát, de nem gondoljuk, hogy önök éppen azért kóstolnák meg, mert mi azt mondjuk róla, hogy jó, vagy amiatt hagynák ki, mert azt mondjuk róla, hogy rossz.

zwack-unicum-37
Fotó: Horváth András

A legenda szerint a Riservát a soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb hordójában érlelik, az egyetlenben, ami állítólag túlélte a második világháborút, és nem pontonhídként végezte. A 80 éves hordóból a tokaji aszús hordóba kerül, ami a tokaji aszú karakterét adja az italhoz, a Riserva lényege tehát az, hogy

a keserédes Unicumot keresztezik az édes, hatputtonyos tokaji aszúval.

A végeredmény: “komplex ízvilág, fűszeresség, gyümölcsösség, sárgabarackos, gyógynövényes, mentás fuvallat”.

Zwack Izabella és Sándor megvendégeltek egy csomó újságírót mangalica pástétommal, fácánhússal és marhapofával a Soroksári úton található Unicum-gyárban, ahol persze mindnyájan megkóstolhattuk a legújabb terméküket is. Ha már így alakult, akkor megkérdeztük Zwack Izabellát, hogy ő is sörrel issza-e az Unicumot, azaz fogyaszt-e ún. menüt, vagy ha nem akkor, mit tudna ajánlani mellé. “Nem vagyok benne biztos, hogy még mindig akkora hagyománya van-e a sörrel ivásnak. Nekem mondjuk tetszik, én sörrel is szívesen iszom” – mondta Reset stábjának.

zwack-unicum-26
Fotó: Horváth András

“Eltérő vélemények vannak az Unicum-fogyasztásról a családon belül is.

Édesapám például mindig azt mondta, hogy nem szabad lehűteni, mert elmegy a komplexitása,

elszöknek az aromák, a fűszerek, a gyógynövényes ízek. Ehhez képest van, aki jobban szereti hidegen shotként” – magyarázta Izabella.

“Az Unicum társasági ital, az alkalomtól függ, ki hogyan issza.

Én koktélként is nagyon szeretem, vagy egy kis jéggel, vagy szódával. Ihatja az ember a kandalló mellett ülve konyakos pohárból, de ugyanúgy ihatja tévénézéshez, vagy éppen sörrel” – tette hozzá.

A Riserva a tervek szerint májusban kerül az üzletek polcaira, bár a legismertebb éttermekben és bárokban már megtalálható, sőt meg lehet rendelni a Zwack webshopjában is. Az ital megalkotói nem vicceltek, amikor azt mondták, hogy a prémiumitalok piacára, a viszkik és mindenféle likőrök közé szeretnének betörni vele, mert az ára is ehhez hasonlóan alakult,

jelenleg egy 0,7-es Riserva 8799 forintba kerül,

bár azért még jóval a minőségibb skót single maltok alatt van az ára. Mindenkinek sok szerencsét!

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!