Megépítették a világ leggyorsabb dodzsemét: 160 km/h-val száguld

Egy hagyományos, elektromosan működő dodzsem átlagsebessége nagyjából 8 km/h lehet, ám a Top Gear című autós műsorban arra voltak kíváncsiak, hogy ebből a lassú járműből lehet-e valami nagyon gyorsat építeni és a brit Colin Furze vállalta is a kihívást.

A férfi próbálkozását siker koronázta, és a 600 köbcentis Honda motorral felszerelt dodzsemét a Top Gear profi versenyzője, Stig egészen

161.476 km/h-s sebességig hajtotta.

Ezzel Furze bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ leggyorsabb dodzsemének megalkotója.

Bravó!

World’s Fastest Bumper Car – 600cc 100bhp But how FAST? – Colin Furze Top Gear Project

It’s finished and it’s FAST….so fast its the worlds fastest as approved by Guinness World Records This 600cc monster is the work of hours of shed time working out how to squeeze a sports bike and so wheels into a dodgem shell without making a death trap, but surprisingly in a straight line it’s actually quite a solid ride, even when reaching 3 figure speeds.

Oszd meg a cikket

A Jurassic Park sztárja beszáll a gasztrobizniszbe?

Mint ahogy mi is megírtuk, rajongói nagy örömére Jeff Goldblum benne lesz a következő Jurassic Park epizódban. A bejelentés napján a színész szendvicseket osztogatott Sydney belvárosában. Egy „Chef Goldblum” névre keresztelt food truckból jópofizott és szelfizgetett a rajongóival a tőle megszokott stílusos lazasággal.

Jeff Goldblum is in Sydney handing out snags in his food van, #ChefGoldblum. Credit AlexDunnin

265 Likes, 15 Comments – Syfy Australia (@syfyau) on Instagram: “Jeff Goldblum is in Sydney handing out snags in his food van, #ChefGoldblum. Credit AlexDunnin”

Természetesen mindenki arról faggatta a színészt, hogy ezzel a húzással ő is beszáll-e vendéglátóiparba, amire Goldblum diplomatikusan ködösített. Annyit elárult, a kajás projektnek semmi köze a Jurassic World 2-höz.

Hogy mit keresett Sidneyben a Thor forgatása miatt egy ideje már az ausztráliai Queenslandben székelő színész, nem tudni. Ahogy azt sem, mit értsen az egyszeri hírfogyasztó azon a mondaton, hogy

„egy új projekten dolgozom, amihez kapcsolódik a foodtruck, abban a szakmában, amit én választottam”.

Newly announced #JurassicWorld star @jeffgoldblum hands out #jazzysnags in Australia 😝🌭 #jeffgoldblum #chefgoldblum | 📷: @gettyimages

235 Likes, 7 Comments – ET Canada (@etcanada) on Instagram: “Newly announced #JurassicWorld star @jeffgoldblum hands out #jazzysnags in Australia 😝🌭…”

Az is lehet, hogy a „Chef Goldblum” food truck egy díszlet csupán, hiszen egyre több mozifilm és sorozat alaptémája a gasztronómia, de az sem kizárt, hogy a népszerű aktor ezzel a márkanévvel vág bele a vendéglátásba.

Oszd meg a cikket

Soha többé nem kell megkérdezni, hogy mit vegyünk fel

Az Amazon megoldja a legsúlyosabb divatkrízist.

Mesterséges divattanácsadót adott ki az Amazon, hogy könnyebben el tudjuk dönteni, milyen ruhát vegyünk magunkra.

echo-look-closet-shelf
Forrás: Amazon

Az Echo Look nevű kis kütyü a cég saját virtuális asszisztensét, az Alexát használja, és egy speciális kamerával katalógus-minőségű fotót készít rólunk, kiemelve ruházatunkat. A kütyühöz társuló applikációban értékeli a rendszer, melyik szett passzol hozzánk legjobban, és persze magunknak is megjelölhetjük a kedvenceket.

screen-shot-2017-04-26-at-111931-am
Forrás: Amazon

Ez szép és jó, de ennek jelenleg komoly ára van, 200 dollárba, tehát átszámolva közel hatvanezer forintba kerül ez a digitális divatdiktátor. Az Amazon nem véletlenül ilyen segítőkész az öltözködésben, hiszen nem titkolt céljuk, hogy ők legyenek az elsődleges választás az online ruhavásárlásra.

(via Business Insider)

Oszd meg a cikket

Ellopták a tribute-zenekar összes cuccát, de az igazi Metallica segít rajtuk

A Washington állambeli Spokan városból származó Blistered Earth nevű Metallica dalokat játszó zenekar összes felszerelését ellopták egy portlandi koncertjük után. Ezt már korábban is megkísérelték, ezért a banda egy  feltörhetetlen lakatot is beszerezett, ami annyira feltörhetetlen volt, hogy valaki szó nélkül feltörte.

Magyar tribute zenekar számára valószínűleg felfoghatatlan, hogy a cuccok körülbelül húszezer dollárt (majdnem hatmillió forintot) értek, de a történetben nem is ez a lényeg. Lars Ulrich, az igazi Metallica dobosa ugyanis felhívta a Blistered Earth dobosát, és felajánlotta, hogy ha küldenek egy listát az ellopott cuccokról (a listát április 26-án saját Facebook-oldalára is feltöltötte a tribute zenekar), akkor a Metallica menedzsmentje mindent megvesz nekik, amire szükségük van.

A Blistered Earth tagjai érthetően nagyon örülnek. A valódi Metallica megkeresése alázatra tanítja őket, és így csak még nagyobb tisztelettel fogják játszani a dalaikat – nyilatkozta a portlandi KOIN 6 News-nak a zenekarban James Hetfieldet játszó Jared Kiess.

Kiess megpróbál minél jobban hasonlítani a fiatal James Hetfieldre, de ez egy tribute zenekarnál így szokás:

Blistered Earth

Blistered Earth. 4,818 likes · 2,803 talking about this. Formed in December of 2009, Blistered Earth is the best Metallica tribute band on the planet (we checked!). Playing classic songs ranging from…

A Blistered Earth így játssza például a Master Of Puppets-et, idejét sem tudjuk már, hogy a sokat szidott Lars Ulrich mikor ült utoljára ekkora dobszerelésnél az igazi Metallicában:

Blistered Earth – Master of Puppets (Live at Rockin’ the Rivers 2014)

Blistered Earth, the ultimate tribute to Metallica, performing Master of Puppets live at Rockin’ the Rivers in Three Forks, Montana on August 9, 2014. Blistered Earth is: Shawn Murphy as Lars Ulrich Jared Kiess as James Hetfield Jesse Jensen as Kirk Hammett Cody Davis as Cliff Burton

Ha már itt tartunk, nézzék meg minden idők talán legrosszabb Master Of Puppets feldolgozását is:

The Worst Metallica – Master of Puppets Cover

Prepare your self, cause the cover is bad! Português: Prepare-se, pois o cover aí é ruim!

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!