Star Wars-múzeum nyílik Los Angelesben

Hosszú idő után végre találtak helyet a múzeumnak, amiben végül nem csak Star Warsos dolgok lesznek.

San Fransisco város vezetése már hónapok óta próbálta magához csalogatni George Lucas Star Wars múzeumát, most mégis Los Angelesben fogják felépíteni. A dologban az a legviccesebb, hogy Lucas múzeuma Star Wars múzeum néven terjed, viszont a rendező sokkal többet szeretne ebből az egészből. Annál is inkább, mivel a

hivatalos név a Lucas Museum of Narrative Art lesz.

It’s official: George Lucas will build his $1-billion museum in Los Angeles. See past coverage at Urbanize.LA. #losangeles #LucasMuseum #madarchitects #expositionpark #southla #dtla #RealEstate #Development #construction #architecture #urbanizela

See this Instagram photo by @urbanize.la * 383 likes

Lucas éppen ezért tervezi, hogy a Star Wars filmes relikviák mellett sok más dolgot is bemutasson a múzeumban, és különböző kiállításokat tartson. A jelenlegi helyzet szerint Lucas egy 40 000 darabos gyűjteményből fogja kiválogatni azokat a tárgyakat, amiket a múzeumban szeretne mutogatni.

Az épületet egyébként a Los Angeles Memorial Coliseum mellett tervezik felépíteni, és 265 000 négyzetméteres lesz.

Forrás: Mashable

Oszd meg a cikket

Vége a világbajnoki álmoknak? Portugália – Magyarország 3-0

Az első félidőben a portugálok egy jó húsz percre megpörgették a játékot, és a 32. és 35. percben szerzett két góljukkal gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. Előbb André Silva passzolta be közelről Guerreiró baloldali beadását, majd ő hozta parádés mozdulattal helyzetbe Cristiano Ronaldót, aki egy még parádésabb mozdulattal lőtt a bal alsóba.

Félidőben Bernd Storck változtatott, és az ötvédős rendszeréből beáldozta Langot, akinek a helyére a szélső Lovrencsics állt.

Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázsék bánatosak (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A második félidőre mintha a biztos vezetésük tudatában visszavettek volna kicsit a hazaiak. A 65. percben Lovrencsics szabálytalankodott a tizenhatosunk sarkánál, és a megítélt szabadrúgást Cristiano Ronaldojobbal a hosszú alsóba csavarta, kialakítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

A csoport másik két mérkőzése:

  • Andorra – Feröer 0-0
  • Svájc – Lettország 1-0

A “B” csoport állása

  1. Svájc – 15 pont
  2. Portugália – 12 pont
  3. Magyarország – 7 pont
  4. Feröer – 5 pont
  5. Lettország – 3 pont
  6. Andorra – 1 pont

Öt fordulóval a világbajnoki selejtezősorozat vége előtt Magyarországnak gyakorlatilag csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra. Európából a kilenc csoportelső, valamint a nyolc legjobb csoportmásodik rájátszásából a négy győztes utazhat majd Oroszországba.

Oszd meg a cikket

Félidőben 2-0-ra vezet Portugália – itt vannak a gólok

1-0

A 32. percben Ronaldo tette ki Guerreirónak balra, aki futtából beadott, és a középen érkező André Silva néhány méterről bepasszolta a labdát.

1-0 – Streamable

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

2-0

Egy remek indítást az első gól szerzője, André Silva vett le sarokkal az érkező Ronaldo elé, aki jobbal átvette, majd ballal Lang lábai között a bal alsóba lőtt.

2-0 – Streamable

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!