A harcsa lett az év hala

A gyerekek már a képeskönyvből megismerik.

A harcsa az év hala 2017-ben – olvasható a Magyar Haltani Társaság honlapján, ahol több mint ötezren szavaztak az októberben elindított közönségszavazáson.

Mint ahogyan az előző években, most is három őshonos jelölt közül lehetett választani. A harcsa a szavazatok majdnem felével (48 százalék) nyerte meg a versenyt. A paduc 37 százalékkal a második lett, a halványfoltú küllő a szavazatok 16 százalékát kapta. Mióta a vizák eltűntek a vizekből, Magyarország legnagyobb hala a harcsa, amely szálkamentes, ízletes húsa miatt az ország egyik legkedveltebb étkezési hala is.

2016-ot egyébként a compó nyerte, méghozzá toronymagasan, 58 százalékkal.

A gyerekek már a képeskönyvekből megismerik. A harcsa hosszú életű, és folyamatosan növekszik. Bár másfél évszázada még kétmázsás példányokat is fogtak, napjainkban már a 100 kilogramm fölötti is ritkaság – olvasható a haltani társaság közleményében.

Oszd meg a cikket

Hohó, lávát öntöttek az iPhone-ra és felvették videóra!

Jó szórakozást hozzá!

Don’t Drop Your iPhone 6S in Hot Lava!

Sign up at https://www.fanduel.com/techrax and use the promo code: TECHRAX for a deposit match up to $200. What happens if you drop your rose gold iPhone 6S in molten hot lava? Time to find out! Sorry about the wind noise in the background, it felt like 200 degrees on those rocks, my body was burning, and it was a cloudy day.

Oszd meg a cikket

A Sarka Katáról és új pasijáról avantgárd stílusban készült kémfotó

Az tiszta sor, hogy a teljes magyar sajtó szeretne fényképet Sarka Katáról és új pasijáról, és az is tiszta sor, hogy Sarka és a titokzatos férfi nem szeretné ezt különösebben. Az ilyen helyzetekből csupa vicces szitu jöhet ki, hiszen előkerülnek a jobbnál jobb olvasói fényképek, amiket az újságok természetesen egytől egyig bizonyító erejűnek próbálnak eladni: a Hot magazinnak már sikerült olyan fényképeket készítenie, amin igazából egy sötétített üvegű autó látszik, de a Blikk most nagyon durván lálicitált a hetilapra, és az Új szerelmével romantikázott Sarka Kata, ugyanott, ahol régen Hajdúval is című cikkben bizonyító erejű olvasói fotót tettek közzé egy olvasójuktól:

Igen, jól látja, ez a fénykép készült Sarka Katáról és vadiúj pasijáról. Kérdés, hogy pontosan ki hol van a képen? A férfi tarkóját látjuk? Netán a háttal ülő férfi karjából kilógó fej lenne Sarka Kata új pasija?

És hol van Sarka Kata?

Pontosan mi lehetett a szándéka a művésznek? A szerelem múlandóságát üzeni a hajkoronát megvilágító neonfény? A pixeles fül utalna társadalmunk visszásságaira és az anyagi egyenlőtlenségekre?

Nem tudjuk, de gratulálunk, ennél erősebben még soha nem fonódott össze a bulvár a kortárs művészettel!

 

Oszd meg a cikket

Vigyázat, jöhet a jégeső!

Legalábbis az OMSZ szerint, az ország nagyrészében amúgy gyönyörű tavaszi idő lesz 25 fokkal is akár

Csütörtökön elsősorban a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében alakulhat ki néhol zivatar. Amelyhez kísérőjelenségként átmeneti szélerősödés, esetleg jégeső (kis jégátmérő) nem kizárt.”

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!