A harcsa lett az év hala

A gyerekek már a képeskönyvből megismerik.

A harcsa az év hala 2017-ben – olvasható a Magyar Haltani Társaság honlapján, ahol több mint ötezren szavaztak az októberben elindított közönségszavazáson.

Mint ahogyan az előző években, most is három őshonos jelölt közül lehetett választani. A harcsa a szavazatok majdnem felével (48 százalék) nyerte meg a versenyt. A paduc 37 százalékkal a második lett, a halványfoltú küllő a szavazatok 16 százalékát kapta. Mióta a vizák eltűntek a vizekből, Magyarország legnagyobb hala a harcsa, amely szálkamentes, ízletes húsa miatt az ország egyik legkedveltebb étkezési hala is.

2016-ot egyébként a compó nyerte, méghozzá toronymagasan, 58 százalékkal.

A gyerekek már a képeskönyvekből megismerik. A harcsa hosszú életű, és folyamatosan növekszik. Bár másfél évszázada még kétmázsás példányokat is fogtak, napjainkban már a 100 kilogramm fölötti is ritkaság – olvasható a haltani társaság közleményében.

Oszd meg a cikket

Milliós jattot hagyott a borbárban a legendás NBA-edző

Ilyen egy valódi úriember.

Gregg Popovich, a San Antonio Spurs kosárlabdacsapatának vezetőedzője híres arról, hogy bármilyen újságírót az őrületbe tud kergetni a kérdéseikre adott se füle, se farka válaszokkal, de azt nem mondhatjuk rá, hogy ne lenne hálás, ha jól érzi magát. Popovich múlt héten a memphisi McEwen’s nevű borbárban járt, és nézzék csak a számlát:

Rube on Twitter

Goat Popovich left a $5,000 tip

A 815 dolláros (234 ezer forint) számlára egy derék 5000 dolláros (1,4 millió forint) borravalót hagyott, és bár sokan vitatják a számla eredetiségét, és maga a McEwen’s is csak annyit közölt, hogy Popovich járt már náluk korábban, több jel is arra utal, hogy valóban a legendás edző a tettes:

  • szombaton a Spurs éppen Memphisben játszott a rájátszás első körének negyedik mérkőzésén, tehát simán beköszönhetett az előtte lévő napon a borbárba
  • híresen nagy borfanatikus
  • az aláírása eléggé hasonlít a számlán látotthoz

Jó tudni, hogy a rezzenéstelen karakter mögött egy érző szív lapul. Bravó, Coach Pop!

(via Reddit)

Oszd meg a cikket

Vajna Tímea megmutatta, hogy egyáltalán nem könnyű Vajna Tímeának lenni

Vajna Tímea imázsfilmje továbbra is a kormánybiztos nejének testéről szól, de ha valaki abban a hitben élne, hogy egy ilyen munka felhőtlen móka és kacagás, annak az alábbi werkfilmet ajánljuk.

#behindthescenes #shooting #noburyokan #nobumalibu #malibu #nobu #ingefonteyne @cavallariafilmes @ingefonteyne @silverbramham @ericgabrielxx @primolighting @marcosmellocavallaria

808 Likes, 29 Comments – Timea Vajna (@timeavajna) on Instagram: “#behindthescenes #shooting #noburyokan #nobumalibu #malibu #nobu #ingefonteyne @cavallariafilmes…”

Gondoljanak csak bele, milyen fárasztó lehet folyamatosan szexin vonaglani, miközben több operatőr is össze-vissza ugrál, hogy le ne maradjon a seggünkről.

@marcosmellocavallaria @cavallariafilmes @primolighting #noburyokan #noburyokanmalibu

517 Likes, 3 Comments – Timea Vajna (@timeavajna) on Instagram: “@marcosmellocavallaria @cavallariafilmes @primolighting #noburyokan #noburyokanmalibu”

Oszd meg a cikket

Atyavilág, Berki Krisztián a Viszkissel fényképezkedett

Annyi kiváló poén jutott erről eszünkbe, hogy le se írjuk inkább egyiket sem.

Mi felkészültünk de vajon Ázsia felkészült e ránk 😜 #ambrus #berki #tv2 #asarkanyutja #azsiaexpressz #motivation #aberki

838 Likes, 2 Comments – a berki 🇭🇺 (@berkikrisztian) on Instagram: “Mi felkészültünk de vajon Ázsia felkészült e ránk 😜 #ambrus #berki #tv2 #asarkanyutja…”

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!