Ön is degeszre ette meg magát? Van megoldás!

Hídvégi Edit táplálkozási tanácsadó szerint a karácsonyi ételek bőséges fogyasztása után érdemes

citromlevet vagy mustárt fogyasztani, mivel emésztésjavító hatásuk van.

A dietetikus az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: az ünnepek idején sokan elvesztik az önkontrollt és többet esznek, mint kellene, ilyenkor emésztésjavítókra van szükség, akár tabletta formájában is.

(MTI)

 

Oszd meg a cikket

Visszavonták az Oscar-díj jelölését, mert megsértette a kampányszabályzatot

Greg P. Russell felhívta a hangkeverési részleg tagjait még a jelölés időszakában, hogy tudatosítsa bennük munkáját a 13 óra című filmben.

Visszavonta Greg P. Russell hangmérnök Oscar-díj jelölését hangkeverés kategóriában az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia szombaton, mert a jelölt megsértette a filmakadémia kampányolási szabályzatát, vétett a lobbizási előírások ellen.

A döntést azzal indokolták, hogy

“kiderült, Russell felhívta a hangkeverési részleg tagjait még a jelölés időszakában, hogy tudatosítsa bennük munkáját a 13 óra című filmben, amivel nyíltan megsértette a kampányolási szabályzatot, amely tiltja a lobbizást telefonon”

– írták az MTI-hez is eljuttatott közleményükben.

Cheryl Boone Isaacs, az amerikai filmakadémia elnöke a dokumentumban hangsúlyozta, hogy nagyon szigorúan veszik az Oscar-díj szavazási eljárását. Az elnökség közölte, hogy Greg P. Russell hangmérnök helyett nem jelöl mást, a 13 óra három másik hangmérnöke, Gary Summers, Jeffrey J. Haboush és Mac Ruth versenyben marad az Oscar-díjra.

A vasárnapi Oscar-díjátadó gálán a 13 óra a hangkeverés kategóriában versenyben áll az Érkezés, A fegyvertelen katona, a Kaliforniai álom és a Zsivány Egyes című filmekkel.

Oszd meg a cikket

28 embert gázolt el egy részeg sofőr New Orleansban

A szemtanúk szerint alig volt magánál az a teherautósofőr, aki 28 embert gázolt el New Orleansban. A városban ilyenkor rendszeresek a karneváli jellegű felvonulások, egy ilyenen hajtott a tömegbe. Ittas vezetés miatt indult eljárás ellene, a terrorizmus gyanúja fel sem merült.

A németországi Heidelbergben hárman sérültek meg, amikor szombaton egy férfi a járókelők közé hajtott. Kés volt nála, amikor pedig menekülni próbált, a rendőrség meglőtte és megsebesítette. Egyik áldozat a kórházban halt bele sérüléseibe, a két másik könnyebb sérüléseket szenvedett. Az elkövető zavartnak tűnt, de nem valószínű, hogy terrortámadás történt.

Oszd meg a cikket

Dárdaiék nagyon-nagyon fontos három pontot szereztek

Azt nem mondanánk, hogy jó meccs volt a Hertha – Eintracht Frankfurt német bajnoki, de ez a berlinieket különösebben nem érdekli, hiszen sikerült 2-0-ra nyerni, amivel Dárdaiék pont a frankfurtiakat előzték meg a Bundesligában, és jöttek fel az ötödik helyre.

Az első gólt Vedad Ibišević szerezte:

Streamable – simple video sharing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

A másodikat pedig Vladimír Darida:

Streamable – simple video sharing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!