Könnyebben összejön a szex, ha Tinderezünk? Mi erre is válaszolunk!

Na, jó, a azért a Tindert másra is használják a népek, nem csak a kufirc megszervezésére.

Az Egyesült Államokban négy éve, 2012-ben indult el a Tinder, ami azóta minden fiatal és vélhetően nem kevés idősebb okostelefonjának nélkülözhetetlen kelléke lett. Európába 2013-ban szabadult be, és 2014-ben már megjelentek az első magyar felhasználók is. Ma már 50 millióan ha veszik elő, ha szórakozni akarnak, illetve randizni, hiszen végül is ez egy társkereső app, ahol nem kell adatlapokat meg hosszú fotósorozatokat nézegetni, és nehézkesen felvenni a kapcsolatot a kiszemelttel. Belépünk a Facebook-profilunkkal, írunk egy őrületes bemutatkozást 500 karakterben, és már kezdődhet is a buli. Aki tetszik, jobbra húzzuk, aki meg nem, azt balra. Az alkalmazás azt is tudja, épp hol van tetszésünk tárgya, akivel csak akkor tudjuk felvenni a kapcsolatot, ha visszajelöl.

Ilyen volt a Tinder 2012-ben
Ilyen volt a Tinder 2012-ben

A jobbra-balra huzigálás nagyon bejött, 2014 októberében már napi egymilliárdszor használták a felhasználók, úgyhogy rájöttek, hogy az eddiginél sokkal jobban meg lehet fejni a történetet.

A Tinder ezután lett teljes kudarc

Tavaly elindították a fizetős változatot is, aminek persze már az ötletét előre utálta mindenki. Ami még zseniálisabb volt, hogy úgy állították be a rendszert, hogy életkor alapján szabja meg az előfizetési díjat. Minél idősebb a felhasználó, annál drágább a havidíj (28 éves korig), szóval az öregek dögöljenek meg egyedül, vagy fizessenek havi 5 ezer forintot!

Jaj de megéri többezer forintot fizetni több szuperlájkért cserébe!
Jaj de megéri több ezer forintot fizetni pár szuperlájkért cserébe!

Az előfizetők két extra funkciót “élvezhettek”: visszavonhatták előző értékelésüket, ha esetleg véletlenül húztak valakit jobbra vagy balra, így korrigálhattak. Ez azért nem egy világmegváltó funkció, de az utóbbi időben egy furcsa hiba jelent meg az appban: az elhúzás pillanatában beugrik egy teljesen más profil az elé, akit eddig néztünk. Emiatt olyat lájkolhatunk, aki amúgy nem is tetszik, vagy véletlenül kidobhatunk valakit, aki amúgy tökéletes. Nagyon gyanús, hogy ezt a hibát nem igazán sietnek kijavítani.

A másik nagy prémium funkció az útlevél, amivel másik országból is értékelhetünk embereket. Ennek tényleg csak akkor van értelme, ha valaki annyit utazik, hogy még Tinderezni sincs ideje abban az országban, ahol éppen van, és már előre be kell tárazni a párokat. Ezen kívül tényleg nincs semmi haszna, a legtöbb embernek amúgy is fölöslegesen sok egyezése van, semmi szükség más országokból is lájkolni a nőket, hogy aztán soha ne találkozz velük.

Az Instagram-profil csatolásának mondjuk van értelme
Az Instagram-profil csatolásának mondjuk van értelme

A superlike eleinte jó ötletnek tűnt: ha ilyet küldünk valakinek, az automatikusan értesítést kap, és tudni fogja, hogy nagyon tetszik nekünk. A legtöbben viszont ezt inkább nyálcsorgatásnak és túlzott nyomulásnak veszik, szóval mostanra a superlike küldése a valódi garancia arra, hogy az illetőt az életbe ne ismerd meg soha.

Az sem volt egy világmegváltó ötlet, hogy – tavasz óta – gruppenszexet is lehet majd kezdeményezni Tinderen.

Senki nem akar már találkozni

De a találkozás része már amúgy is egyre jobban kezd háttérbe szorulni. Már csak az előfizetőknek van korlátlan lájkolás, de a sima felhasználók is bőven annyi matchet gyűjtenek össze, amennyivel soha nem fognak randizni. A legtöbben azt mondják, a Tinderen egyszerűen csak a kretének akarnak randizni. Ez a közvélekedés azért is alakulhatott ki, mert a keresésben egyáltalán nem lehet szűrni, hogy milyen célból keresel partnert, így a Tindert egyszerre használták

  • a csak dugni vágyók,
  • a komoly kapcsolatra vágyók,
  • a barátkozni vágyók,
  • a tulajdonképpen csak úgy poénból regisztrált tagok,
  • a külföldiek, akik idegenvezetőt keresnek.

Tehát attól még, mert a napi félszáz jobbra dobált lányból mondjuk lájkoljuk egymást öttel, még mindig nem biztos, hogy van bármi értelme találkoznunk is. A szerkesztőségben többen is használják az appot, de nagyon senki nem veszi komolyan.

Józsa Dávid

Nagy ritkán ránézek és végigpörgetem, de amióta mindig a legidiótább lányokat fogom ki rajta, azóta nem szívesen használom. Az egyikükkel találkoztam, meg is volt, de rajta kívül csak negatív tapasztalatok vannak.

Az összes, elsőre értelmesnek tűnő csaj már egy nap beszélgetés után teljesen rám akaszkodott a hülyeségeivel és öt perc eltűnés után harmincszor kérdezték meg, miért nem írok. Nyilván nagy balekság kell hozzá, hogy ebbe így belenyúljak, de nekem ennyi elég is a Tinderből. Néha-néha jó ránézni, de semmi több.

Gájász Enikő

Nem sok volt barátomat húznám jobbra az biztos, engem kiakaszt ez a húspiac jelleg. Azt mondjuk jónak találtam benne, hogy kidobta a közös érdeklődési köröket, pl. akivel a lángos meg “minden nap egy kép ugyanarról a tyúkról” összesen a közös érdeklődési körünk, az nem túl biztató. Nekem összesen három ilyen randim volt, előtte azért csacsogtam az emberekkel elég sokat, egyik találkozás se volt tragikus, de nem igazán éreztem, hogy legyen folytatás.

Nem tudom, hogy mennyire újdonság, hogy össze lehet kötni Instagrammal, de szerintem minden jó, ami egy kicsit több képet mutat az emberről. Volt olyan rajta, ami szerintem már nincs, hogy meg lehet nézni, hogy ki mikor volt utoljára Tinderen (talán hogy hány km-re az is), pl. a barátnőm esetében így tudtuk meg az egyik srácnál, hogy nem otthon ül és tanul. De ez is milyen creepy már, hogy itt ellenőrizhetjük.

Meg van ez az együtt basszunk be meg bulizzunk megatré funkció, ez is kicsit ezt az egyéjszakás dolgot erősíti. Legtöbb lány és fiú ismerősöm amúgy poénból állt hozzá, unaloműzésre használta, de aztán már kicsit komolyabban vették.

Viszont azt hallottam ismerősömtől, hogy kint nyaralt egy srác Barcelonában, és írta, hogy nem csajozni akar hanem megnézni a várost, és így talált embereket akikkel lóghatott, mondjuk én ezt nem vállalnám be.

Rudolf Rebeka

Rekreációs jelleggel használtam, a legviccesebb alakokat sikerült kifogni, szerintem van egy íratlan szabály arról, hogy 160 cm felett férfiak nem regisztrálnak.

Mennyi szép emberrel kavarhatnánk! De nem fogunk!

Két újításnak azért van értelme: az egyik, hogy – mint Enikő is említette – össze lehet kapcsolni az Instagram-profillal, ami már kicsit nagyobb betekintést ad a kiszemelt életébe, ami a rengeteg kamuember mellett nem hátrány. A másik, hogy már nem írja ki, mikor voltunk utoljára aktívak.

Ami viszont tényleg mindennek a legalja, az az új partifunkció. Ennek elméletileg ugye az a lényege, hogy közösen bulizzatok az adott este, ezért csoportokat csak ideiglenesen, 24 órára lehet aktiválni. Ez persze teljesen értelmetlen, szinte lehetetlen, hogy a csapatból mindenkinek pont valaki más tetszik, és szívesen buliznának együtt.

A funkció, aminek semmi értelme.
A funkció, aminek semmi értelme.

A csoport-egyezéseknél a beszélgetés is teljesen értelmetlen, a többség csak idióta gifeket rakosgat be, és ha mondjuk pont olyannak tetszel, aki neked nem, akkor már az egész csapat cseszheti, mert átmenne teljesen kellemetlenbe. Egyszerűen még nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt a funkciót komolyan használta volna, olyannal meg aztán végképp nem, aki még sikerrel is járt.

És ez igazából az egész Tinderre egyre inkább kezd igaz lenni: nekem személy szerint 200 feletti egyezésből mindössze egyetlen egyszer lett találkozó. Ha így haladunk, a Tinder tulajdonképpen kizárólag egy közösségi egónövelő, hogy mindenki számolgathassa, hogy amúgy mennyi szép emberrel kavarhatna. De nem fog.

De lehet, hogy mi tévedünk, és ha megfogadjuk a Tinder Paganinijeinek tanácsait, sokkal jobb lesz az életünk.

Az övét:

És az övét:

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!